Vâsile b. el-Eska' ve rivayet ettiği hadislerin değerlendirilmesi
Wathila b. al-Asqa' and evaluation of hadiths narrated by him
- Tez No: 671840
- Danışmanlar: PROF. DR. MUHİTTİN UYSAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Hadis, Sahabe, Rivayet, Tahric, Kütüb-i Tis'a, Vâsile b. el-Eska, Hadith, Sahabe, Rumour, Takhrij, al-Kutub al-Tis'a, Wathila b. al-Asqa
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Hadis Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 138
Özet
Bu çalışma giriş, iki bölüm ve sonuç kısımlarından oluşmaktadır. Giriş bölümünde araştırmanın konusuna, önemine, metoduna ve kaynaklarına yer verilmiştir. Birinci bölümde Vâsile b. el-Eska'nın hayatı ele alınmış, hadis rivayetindeki yeri belirlenmeye çalışılmıştır. İkinci bölüm konu başlıklarına göre tasnif edilmiş ve Vâsile b. el-Eska'nın Hz. Peygamber'den (s.a.v.) naklettiği 81 hadisin değerlendirilmesi yapılmıştır. Sonuç kısmında ise rivayetlerin kaynaklara göre dağılımı ve sıhhat bilgileri hakkında ulaşılan sonuçlara yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of introduction part, two main parts and a conclusion part. In the introduction part, the subject of the research, the importance, method and resources of hadith are given. In the first part, information is given about the life of Wathila b. al-Asqa'. Second part is classified according to subject title and the 81 hadith that was reported by Wathila b. al-Asqa' from Prophed (s.a.w.) were evaluated. In conclusion, distribution of hadiths according to resources and the conclusions reached about accurancy of information are included.