A Computer program related to some standard earthwork equipments
  1. Tez No: 6743
  2. Yazar: BASSEM JARKAS
  3. Danışmanlar: MUSTAFA TALAT BİRGÖNÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Some earthmoving equiments, A computer program for the output of a shovel, dragline, scraper. ''"-ill
  7. Yıl: 1989
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 109
Özet
ÖZET BAZI KAZI MAKÎNALARI ÎLE ÎLGÎLÎ BÎR BÎLGÎSAYAR PROGRAMI JARKAS, Bassem Yüksek Lisans Tezi, înş.Müh. Bölümü Danışmanı: öğr.Gör. Talat::BÎRGÖNÜL Haziran 1989, 98 syf. inşaat işlerinin büyük bir bölümünü teşkil eden kazı işleri çeşitli tip uygun makinalarla gerçekleştirilmektedir. Bu makinaların performansları ile ilgili tabloları kullanmak suretiyle hesab edilmektedir. Bu şekilde bulunan değerler kazı maliyetini belirlediğinden işin ihale saf hasında teklif verilmesinde ve daha sonrada uygulama sırasında kazanç sağlanmasında başlıca öğeler oluşturmaktadır, Bu performanslar bir başlangıç olmak üzere birkaç makina için bilgisayar programı hazırlandığı taktirde sonuçlara daha çabuk ve daha emin bir şekilde yaklaşmak mümkün olacağından bu tez çalışmasına girişilmiştir. Bu çalışmanın konu ile ilgili diğer makinalar içinde gerçekleştirilmesi temenni edilmektedir. Anahtar Kelimeleri Bazı Kazı Makinaları, Shovel, Dragline, Scraper verimlerine ait bir bilgisayar programı. -iv-
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A COMPUTER PROGRAM RELATED TO SOME STANDARD EARTHWORK EQUIPMENTS JARKAS, Bas sem M.S. in Civil Engineering Supervisor: Inst. Talat BÎRGÖNÜL June,198 9 93 pages Excavation work which covers a great part in construction jobs is realized by using various types of excavation machines. Performances of these machines can be calculated by using related tables. These values directly affect the excavation cost and they act as principle elements in bidding and construction phases. In this thesis, to obtain reliable results for large volume of data rapidly, a computer program to obtain performances of some excavation machines is prepared. Also this study will guide for future studies on different types of excavation machines.