Uludağ çevresinde yaşayan gündüz kelebeklerine ait türlerin taksonomisi üzerine araştırmalar
The taxonomic investigation of butterflies in uluda? mountains surrounding
  1. Tez No: 67663
  2. Yazar: NECDET ATALAY
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İSMAİL H. UĞURTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Lepidoptera, Taksonomi, Dağılış, Lepidoptera, Taxonomi, Distribution
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Uludağ Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
II ÖZET Bu çalışmada Lepidoptera ordosuna ait Bursa-Uludağ bölgesinden toplanmış 5 familyaya ait 43 tür incelenmiştir. Çalışmamızda bu türlerin renk ve desen durumları ile vücut ölçüleri verilmiştir. Bu bölgeye ait literatür kayıtlarında bulunan 32 türden sadece 14 türe ait örnekler bulunamamıştır. Buna karşılık Bursa-Uludağ civarında tarafımızdan yeni kaydedilmiş 17 türe ait örnekler bulunmuştur. Böylece daha önceki çalışmalar ve bizim çalışmamızla birlikte Bursa-Uludağ civarında 6 familyaya ait 57 türün varlığı tesbit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Ill ABSTRACT In this study, 43 butterfly species belong to 5 families of Lepidoptera collected from Bursa-Uludağ mountain surrounding have been investigated. The color and pattern situation, body measurements of these species were studied. From 32 butterfly species previously recorded from this area is only found 14 species. Furthermore, also 17 species are given to new records for this area. Consequently, together with further works and our works have been identified 57 butterfly species belong to 6 families in Bursa-Uludağ surrounding.