Kamu kurumlarında görevde yükselme konusunda liyakat inancı ve iş tatmini: Konya ilinde bir kamu kurumunda inceleme
Merit forwarding in the public institutions for the leading and job satisfaction : Investigation in a public institution in Konya
  1. Tez No: 678675
  2. Yazar: DİDEM GÜRBÜZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. FATİH ÇEMREK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İstatistik, Statistics
  6. Anahtar Kelimeler: İş tatmini, liyakat sistemi, lojistik regresyon analizi, faktör analizi, Job satisfaction, merit system, logistic regression analysis, factor analysis
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İstatistik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uygulamalı İstatistik Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 123
Özet
Bu çalışmada kamu kurumlarında çalışan personellerin kurum içi görevde yükselme sürecinde liyakat kurallarına uyulup uyulmadığı konusundaki düşünceleri araştırılmıştır. Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde iş tatmini ve liyakat kavramlarına, ikinci bölümde uygulamada kullanılacak analizler olan lojistik regresyon ve faktör analizi konuları açıklanmış sonrasında uygulama kısmına yer verilmiştir. Konya ilinde bir kamu kurumunda çalışan farklı unvanlardaki personellere yüz yüze anket uygulanmış ve alınan cevaplar SPSS paket programında değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, the opinions of the personnel working in public institutions on whether they comply with the merit during the promotion process and their satisfaction with their jobs were investigated. The study consists of three parts. . In the first part, the concepts of job satisfaction and merit are explained, and in the second part, logistic regression and factor analysis, which are the analyzes to be used in practice, are explained, and then the application part is given. A face-to-face questionnaire was applied to the personnel working in a public institution in Konya with different titles and the answers were evaluated in the SPSS package program.