Development of entrepreneurship education plan in the light of international standards and national needs
Uluslararası standartlar ve ulusal ihtiyaçlar ışığında girişimcilik eğitim planının geliştirilmesi
- Tez No: 679397
- Danışmanlar: DOÇ. DR. İBRAHİM EFE EFEOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Girişimci, Girişimcilik, Girişimcilik Eğitimi, Entrepreneur, Entrepreneurship, Entrepreneurship Training
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Adana Alparslan Türkeş Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yönetim Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 154
Özet
Girişimcilik faaliyetleri boyutları sürekli olarak gelişen günümüzün küresel rekabet ortamında bireylerin ve ülkelerin ekonomik refahı üzerinde en büyük etkiyi yaratan unsurlardan biri haline gelmiştir. Özellikle gelişen iletişim teknolojileri ve küreselleşmenin etkisiyle dünyanın farklı yerlerinde, farklı sektörlerde pek çok girişimcilik faaliyeti ortaya çıkmaya başlamıştır. Bu gelişmelerin doğal bir sonucu olarak girişimcilik her ülkenin sürdürülebilir ekonomik refaha ulaşabilmek için yoğun şekilde desteklediği bir araç olarak görülmeye başlamıştır. Her ne kadar girişimcilik günümüzün üzerinde en sık durulan ekonomik unsurlarından biriyse de girişimci olarak nitelenebilecek bireylerin doğru şekilde yönlendirilmesi yoluyla başarılı ve sürdürülebilir girişimcilik örneklerinin çoğaltılmasına yönelik büyük bir ihtiyaçtan söz etmek mümkündür. Bu noktada doğru noktalara odaklanan, içerik olarak tatmin edici, teori kadar uygulamayı da kapsayan bir girişimcilik eğitiminin planlanması kritik bir önem kazanmaktadır. Gerçekleştirilen bu çalışmada yerel ve uluslararası ihtiyaçlara karşılık verebilecek bir girişimcilik eğitim önerisinin sunulması amaçlanmıştır. Bu amaca yönelik olarak girişimcilik alanında eğitim veren eğitmenler ile daha önce bu alanda eğitim almış kişilerle görüşmeler yapılmıştır. Çalışma sonucunda girişimcilik ekosisteminde teori ve uygulamayı bir arada sunan, yenilikçi bir eğitim planına yönelik bir ihtiyacın olduğu saptanmıştır. Ayrıca bu eğitim planının eğitim öncesi ve eğitim sonrasına yönelik süreçleri dengeli şekilde planlayan ve girişimciliğe dair tecrübe sahibi bireylerin eğitim süreçlerine dahil eden bir yapıda olması önemlidir.
Özet (Çeviri)
Entrepreneurship activities have become one of the factors that have the greatest impact on the economic well-being of individuals and countries in today's global competitive environment, whose dimensions are constantly evolving. Many entrepreneurship activities have started to emerge in different parts of the world and in different sectors, especially with the effect of developing communication technologies and globalization. As a natural result of these developments, entrepreneurship has begun to be seen as a tool that every country supports intensively in order to achieve sustainable economic prosperity. Although entrepreneurship is one of the most frequently emphasized economic elements of today, it is possible to talk about a great need for the reproduction of successful and sustainable entrepreneurship examples through the correct guidance of individuals who can be qualified as entrepreneurs. At this point, planning an entrepreneurship education that focuses on the right points, is satisfactory in content, and includes practice as well as theory gains critical importance In this study, it is aimed to present an entrepreneurship education proposal that can meet local and international needs. For this purpose, interviews were held with trainers who provide training in the field of entrepreneurship and people who have received training in this field before.As a result of the study, it has been determined that there is a need for an innovative education plan that combines theory and practice in the entrepreneurship ecosystem. In addition, it is important that this training plan has a structure that plans the pre-training and post-training processes in a balanced way and includes individuals who have experience in entrepreneurship in their education processes.