Bilgisayar destekli öğretimde ders yazılımlarının değerlendirilmesi
The evaluation of coursewares in computer assisted instruction
  1. Tez No: 67977
  2. Yazar: ASLIHAN TÜFEKÇİ HOTOMAROĞLU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HASAN HÜSEYİN ÖNDER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Eğitim ve Öğretim, Computer Engineering and Computer Science and Control, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Bilgisayar Destekli öğretim, Computer Assisted Instruction Page Numbers:70 Adviser: Yrd.Doç.Dr. Hasan Hüseyin ÖNDER
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÖĞRETİMDE DERS YAZILIMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ (Yüksek Lisans Tezi) Aslıhan Tüfekçi HOTOMAROĞLU GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Haziran 1997 ÖZET Bu çalışmada, Milli Eğitim Bakanlığı Bilgisayar Eğitimi ve Hizmetleri Genel Müdürlüğü (BİLGEM) tarafından geliştirilerek Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda kullanılmak üzere hazırlanmış bir yazılım ile özel bir bilgisayar şirketi tarafından piyasada serbest olarak satılmak üzere aynı konuda hazırlanmış bir başka yazalım değerlendirmek üzere edinilmiştir. Daha önce yapılan çalışmalardan ve BİLGEM'den edinilen ölçüt listeleri dikkate alınarak bir yazılım değerlendirme formu hazırlanmıştır. Yazılımlar, bu form kullanılarak uzmanlar tarafından ayrı ayrı değerlendirilmiş ve değerlendirme sonucunda yazılımların nitelikleri ile ilgili bulgular ortaya konulmuştur. Bilim Kodu:
Özet (Çeviri)
(M.Sc. Thesis) Aslıhan Tüfekçi HOTOMARO?LU GAZİ UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY June 1997 ABSTRACT This study consists of two sample coursewares, one of them has been developed to be used at the schools of Ministry of Education and the other which was developed to be sold in the software market. The General Directory of Computer Education Service of Ministry of Education (BİLGEM) has had the former prepared while the latter has been developed by a private software company on the same subject. By using an evaluation form the coursewares have been evaluated by experts in the field. Accordingly, the resullts of the evaluation have been set forth. Science Code: