İlköğretim II. kademe öğrencilerinin matematik derslerine karşı tutumlarının eğitim sistemi açısından değerlendirilmesi Kırşehir İl örneği
  1. Tez No: 68099
  2. Yazar: ŞAHİN GÜLER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA YILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Matematik, Education and Training, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Matematik Eğitimi, Matematik tutumu, Öğrencilerin değer- rilmesi, İlköğretimde matematik, Cinsiyete göre tutumlar
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
İLKÖĞRETİM II. KADEME ÖĞRENCİLERİN MATEMATİK DERSLERİNE KARŞI TUTUMLARININ EĞİTİM SİSTEMİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ KIRŞEHİR İLİ ÖRNEĞİ (Yüksek Lisans Tezi ) Şahin GÜLER GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Mart 1997 ÖZET Eğitim bir ülkenin sosyal, kültürel, ekonomik ve teknolojik gelişmesinin temelidir. İnsanlığın bilgi çağına girişi ile bilim ve teknolojide çok hızlı gelişmeler, insanların gelecekle ilgili tasarımlarını etkilemektedir. Gelecekte pek çok meslek, matematik alanında sağlam temel isteyecektir. Bu araştırma ilköğretim II. Kademe ve dengi okullar son sınıf öğrencilerinin matematik dersine yönelik tutumlarını belirlemek için güvenirliliği ve geçerliliği yüksek bir ölçek geliştirmek amacıyla hazırlanmıştır. Bu amaçla geliştirilen 40 maddelik tutum ölçeğiyle örneklem, grubuna giren deneklerin cinsiyet ve okul türüne göre matematik dersine karşı tutumları da incelenmiştir. Geliştirilen matematik dersine yönelik tutum ölçeği Kırşehir İl indeki İlköğretim II. kademe öğrencilerinin oluşturduğu 518 denek üzerinde uygulanmıştır. Yapılan istatistik işlemleri sonucu testin Cronbach Alfa güvenirlik katsayısı 0.97 olarak bulunmuştur. İlköğretim II. kademe öğrencilerinin cinsiyet ve okul türüne göre matematik dersine karşı tutumları arasında önemli düzeyde farklılık çıkmamıştır. Tüm grupların matematik dersine yönelik tutumları da olumlu yöndedir.Bilim Kodu : 2772
Özet (Çeviri)
EVALUATION OF THE BEHAVIOURS OF“PRIMARY EDUCATION - SECOND STAGE”STUDENTS TOWARDS MATHEMATICS IN TERMS OF EDUCATION SYSTEM - KIRŞEHİR PROVINCE SAMPLE (m.Sc.Thesis) Şahin GÜLER GAZİ UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY March 1997 ABSTRACT Education is the base of a country's social, cultural, economicland technological devolopment. By the entrance of the human beings to the information- age, the fast increasing developments affect people's plans related to their future, in the future, for most of the careers, a reliable base for mathematics will be desired. This research was prepared to find out the maths interests of the secondary school students ( last class ) Our aim has been to prepare a measure that is useful and accepted by the others. And also according to 40 items of the measure the connection between sex and kind of school with relevance to the maths interests of the students has been researched. This measure of interests is applied on 518 students at secondary schools in Kırşehir.And by using the statistic operation results; the coefficient“ Cronbach Alfa ”has been found as 0.97. MlAs the result there has been no significant difference among the students in terms of the sex and the kind of the school related to the maths interests. The maths interests of all the groups are positive. Science code: 2772 Key Words : Mathematics Education, Evaluation of stutdents, Mathematics in primary Education, Behavious according to sexual different iation Page number: 87 Adviser : Yard.Doç.Dr.Mustafa YILMAZ IV