Exploring native and non-native EFL teachers' pedagogical practices related to culture in EFL classroom settings
Anadili İngilizce olan ve olmayan İngilizce öğretmenlerinin sınıf içinde kültüre ait pedagojik uygulamalarının araştırılması
- Tez No: 682556
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MERYEM MİRİOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Culture, foreign language teaching, language teaching methodology, language proficiency, native teachers, non-native teachers, teaching style, Kültür, yabancı dil öğretimi, dil öğretme metodolojisi, dil seviyesi, anadili İngilizce olan öğretmenler, anadili İngilizce olmayan öğretmenler, öğretim biçimi
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 117
Özet
Culture is a vital element of EFL teaching, yet many EFL teachers are often faced with the challenge of incorporating culture into their teaching. This study attempts to describe how native and non-native EFL teachers position culture in teaching as well as details regarding pedagogic strategies teachers use to integrate culture while teaching. The study aims to raise teachers' awareness of the relevance of cross-cultural teaching in practice for a better result of EFL cultural competence. The data was gathered from EFL teachers of different nationalities via a semi-structured interview with both native and non-native EFL teachers at both private and state schools in Adana Turkey. Data was also collected through questionnaires. This study indicates that many EFL teachers are aware of culture's importance while some are aware of it to some extent. Findings from this study support previous research by providing contributions to the fields of pedagogic strategies and teaching culture in foreign language classes.
Özet (Çeviri)
Kültür, EFL öğretiminin hayati bir parçasıdır, ancak birçok EFL öğretmeni genellikle kültür ögesini öğretimlerine dahil etme zorluğuyla karşı karşıyadır. Bu çalışma, anadili İngilizce olan ve olmayan İngilizce öğretmenlerinin kültür unsurunun dil öğretimde nasıl konumlandırdığını açıklarken ayrıca öğretmenlerin öğretim sırasında kültür için kullandıkları pedagojik stratejiyi ayrıntılarıyla anlatmaktadır. Bunun yanısıra çalışma, İngilizceyi yabancı dil olarak öğreten İngilizce öğretmenlerinin derslerinde kültürler arası öğretim uygulamalarının önemiyle ilgili farkındalık artırmayı amaçlamıştır. Çalışma Adana'da özel bir okulda yürütülmüş olup veriler, İngilizce öğretmenleriyle yarı yapılandırılmış görüşme ve uygulanan anketler aracılığıyla toplandı. Bu çalışma, İngilizceyi yabancı dil olarak öğreten Türk ve yabancı öğretmenlerin derslerinde kültür öğretmenin öneminin farkında olduğunu, bazılarının ise bunun bir noktaya kadar farkında olduğunu göstermektedir. Bu çalışmadan elde edilen bulgular, yabancı dil derslerinde pedagojik stratejiler ve kültür öğretimi alanlarına katkı sağlayarak kültür öğretimi konusunda yapılmış önceki araştırmaları desteklemektedir.