A Market surveillance system design to overcome technical trade barriers: A Proposal for Turkish goverment
Ticarette teknik engellerin aşılması amacıyla bir piyasa gözetim düzen tasarımı: Türk Hükümeti için bir öneri
- Tez No: 68393
- Danışmanlar: DOÇ. DR. EROL SAYIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Ticarette Teknik Engeller, Piyasa Gözetimi, İş Yöntemi Değişim Mühendisliği (BPR), Hükümetin Yeniden Yapılandırılması, Avrupa Topluluğu, İş Akış Yönetimi. VI, Technical Barriers to Trade, Market Surveillance, Business Process Reengineering (BPR), Reinventing Government, European Community, Workflow Management. IV
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 225
Özet
oz TİCARETTE TEKNİK ENGELLERİN AŞILMASI AMACIYLA BİR PİYASA GÖZETİM DÜZEN TASARIMI: TÜRK HÜKÜMETİ İÇİN BİR ÖNERİ Özüm, Kayhan Yüksek Lisans, Endüstri Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Erol Sayın Eylül 1997, 210 sayfa Bu tez, Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Topluluğu arasında kurulacak olan Gümrük Birliği kapsamında ticarette teknik engellerin kaldırılması amacıyla, piyasa gözetim mekanizması için hükümete yönelik bilgi alışverişi ve yararlı şekilde kullanımı ile ilgili bir düzen tasarımı getirir.Bu çerçevede, Türk Hükümetinin yeniden yapılandırılması ve kurumsal altyapı hakkında, teknik uyumlaştırma ve standardizasyon alanlarında Avrupa Topluluğu tarafından dayatılan yeni yaklaşım politikası açısından, bir değişim mühendisliği çalışması başlatılmıştır. Bir işakış yönetimi gereci olarak form akış teknolojisi önerilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A MARKET SURVEILLANCE SYSTEM DESIGN TO OVERCOME TECHNICAL TRADE BARRIERS: A PROPOSAL FOR TURKISH GOVERNMENT Özüm, Kayhan M.Sc, Department of Industrial Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Erol Sayın September 1997, 210 pages This thesis introduces a system design for the governmental information exchange and utility for market surveillance mechanism, in order for abolishing the technical barriers to trade within the context of the Customs Union to be established between The European Community and The Republic of Turkey. IllWithin this framework, reinventing Turkish Government and reengineering institutional infrastructure have been introduced with respect to the new approach policy imposed by the European Community in the areas of technical harmonization and standards. Form flow technology has been recommended as a workflow management tool.