The DCPP; A visual tool for programming parallel and distributed systems
DCPP: Paralel ve dağıtık sistemlerinin programlanması için bir görsel araç
- Tez No: 68478
- Danışmanlar: PROF.DR. HASAN GÜRAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Paralel ve Dağıtılmış Programlama, Programlama Dilleri, Görsel Programlama Dilleri, Parallel and Distributed Programming, Programming Languages, Visual Programming Languages. m
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 142
Özet
Öz DCPP: PARALEL VE D AĞITIK SİSTEMLERİN PROGRAMLANMASI İÇİN BİR GÖRSEL ARAÇ Koçyiğit, Altan Yüksek Lisans, Elektirik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Hasan Güran Ocak 1997, 130 sayfa Bu tezde paralel ve dağıtık sistemlerin programlaması için kullanılan, DCPP adında bir görsel programlama aracı sunulmuştur. DCPP çoklu komut çoklu veri (MTMD) mimarisine dayanan çeşitli sistemler üzerinde kullanılabilir. DCPP bu tür makinelerin paylaşımlı veya dağıtılmış bellekli çeşitlerinin programlanabilmesi için taşınabilir bir programlama dilidir. Bu dilde, sıralı programlamaya benzer basit bir programlama arabirimi sağlanmaya çalışılmıştır. Bunun yanında, DCPP dili yeterliliği ve kullanılabilirliği geliştirmek amacıyla C++ dilini temel dil olarak kullanmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE DCPP: A VISUAL TOOL FOR PROGRAMMING PARALLEL AND DISTRIBUTED SYSTEMS Koçyiğit, Altan Ms. Sc. Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Hasan Güran January 1997, 130 pages This thesis presents a visual programming tool called the DCPP that is used for programming parallel and distributed systems. The DCPP can be used on variety of platforms based on multiple instruction multiple data (MJMD) architectures. It presents a portable programming language for shared and distributed memory types of these machines. It is intended to provide a simple programming interface that is very close to sequential programming. In addition, the DCPP uses C++ as the base language to improve the efficiency and usefulness of the proposed programming system.