A Simulation study in a job shop environment
Atelye tip üretim ortamında yapılan bir sayısal benzetim çalışması
  1. Tez No: 68528
  2. Yazar: UMUT ALİ YENER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. S. ENGİN KILIÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Sayısal Benzetim, Atelye Tipi Üretim, İş seçim kuralları iv, Simulation, Job Shop Manufacturing, Dispatching Rules in
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 123
Özet
oz ATELYE TİP ÜRETÎM ORTAMINDA YAPILAN BİR SAYISAL BENZETİM ÇALIŞMASI YENER, Umut Ali Yüksek Lisans, Makina Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. S. Engin KILIÇ Ocak 1997, 109 sayfa Bu çalışmada, gerçekte varolan atelye tipi bir üretim sisteminin analizi, sistemdeki gecikme problemine çözüm bulabilmek amacıyla, sayısal benzetim yöntemi kullanılarak iş seçim kuralları yardımıyla yapılmıştır. Sistemin benzetim modeli, atelyeden alman veriler kullanılarak, ticari bir sayısal benzetim paketi olan Promodel üzerinde geliştirilmiştir. Model, ortalama gecikme, parçaların ortalama imalat süresi ve geciken parça sayısı göz önüne alınarak, şu anda atelyede kullanılmakta olan iş seçim kuralı da dahil olmak üzere çeşitli iş seçim kuralları için çalıştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A SIMULATION STUDY IN A JOB SHOP ENVIRONMENT YENER, Umut Ali M.S., Department of Mechanical Engineering Supervisor: Prof. Dr. S. Engin KILIÇ January 1997, 109 pages In this study, analysis of a real job shop is carried out through simulation seeking for a solution to be a remedy to the tardiness problem faced in workshop with dispatching rules. A simulation model is prepared using the data obtained from the shop on a commercial simulation package, Promodel. Model runs are made for testing the system for average tardiness, flowtime and number of tardy parts using several dispatching rules including the rule that is currently being used in the system.