Impact of news on viewers behaver (2019-2021)
Haberin izleyici davranışına etkisi (2019-2021)
- Tez No: 685567
- Danışmanlar: DR. ERKAN BÜKER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Radyo-Televizyon, Radio and Television
- Anahtar Kelimeler: Haber etkisi, Haberde şiddet, Duyguların donuklaşması, News impact, Violence in news, Dulling of emotions
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sinema Televizyon Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 43
Özet
Bu tezde haberlerin bireyler üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Bunu yaparken bir anket yapılmış ve ankette yer alan sorular insanların izledikleri haberlere tepkilerini ve televizyonda izledikleri haberlere kendi hayatlarında nasıl tepki vereceklerini incelemek üzere tasarlanmıştır. Aynı zamanda konuya daha derin bir bakış açısı getirmek için kısa bir film çekildi.
Özet (Çeviri)
In this thesis, the effects of the news on individuals were investigated. While doing this, a survey was conducted and the questions in the survey were designed to examine people's reactions to the news they watched, and how they would react to the news they watched on television in their own lives. At the same time, a short film was produced to bring a deeper perspective to the subject.