The Restoration project of a traditional dweling in Kuzguncuk-İstanbul
İstanbul-Kuzguncukta geleneksel bir konutun restorasyon projesi
- Tez No: 68566
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÜL ASATEKİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Restoration, 19th Century Traditional Residential Architecture, Kuzguncuk, Bosphorus. iii
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 155
Özet
ÖZ İSTANBUL KUZGUNCUKTA GELENEKSEL BİR KONUTUN RESTORASYON PROJESİ Turul, Ayşe Yüksek Lisans, Restorasyon Anabilim Dalı, Mimarlık Bölümü Tez Yöneticisi : Doç. Dr. Gül Asatekin Haziran 1997, 142 sayfa Bu tezin konusu geç devir Osmanlı sivil mimarisi örneği olan İstanbul Kuzguncuk Simitçi Tahir Aralığı No: 2 adresindeki mütevazi bir konuttur. Çalışmanın amacı, yapının gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak bir restorasyon projesinin hazırlanmasıdır. Çalışma kapsamında, yapının ve çevresinin bugünkü durumu detaylı olarak incelenmekte; tarihi araştırma ve yapının benzer örneklerle karşılaştırılması ile özgün durumu araştırılmaktadır. Toplanan bilgilerin değerlendirilmesine ışığında, çalışma bir restorasyon projesi önerisi ile sonuçlanmaktadır. Anahtar Kelimeler. Restorasyon, 19. Yüzyıl Geleneksel Konut Mimarisi, Kuzguncuk, Boğaziçi. IV
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE RESTORATION PROJECT OF A TRADITIONAL DWELLING IN KUZGUNCUK-İSTANBUL Turul, Ayşe M.S. in Restoration, Architecture Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Gül Asatekin June 1997, 142 Pages The subject of this thesis a traditional dwelling (Simitçi Tahir Aralığı No: 2) in Kuzguncuk-istanbul which is an example of late Ottoman period traditional residential architecture. The aim of the study is to prepare a restoration project for the building to deliver it to the future. Within the context of the study, the present states of the site and the building are studied in detail and the original state of the building is investigated through historical and comparative study of the building with other examples of traditional residential architecture. The study ends with a proposal for a restoration project according to the evaluation of the information gathered.