Quadratic programming in water resources
Su kaynaklarında ikinci dereceden programlama
- Tez No: 68598
- Danışmanlar: PROF. DR. DOĞAN ALTINBİLEK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: İkinci Dereceden Programlama, Tamalayıcı Pivot Metodu, En uygun çözüm, FORTRAN yürütmesi, Konveks Fonksiyon. IV, Quadratic Programming, Complementary Pivot Method, convex function, optimum solution, FORTRAN Algorithm. m
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 136
Özet
öz SU KAYNAKLARINDA İKİNCİ DERECEDEN PROGRAMLAMA UYGULAMALARI Çetin, Mert Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez yöneticisi: Prof. Dr. Doğan Altınbilek Ortak Tez Yöneticisi: Dr. Emre Can Temmuz 1997, 129 sayfa Bu çalışmada, İkinci Dereceden Programlama modellerinin Su Kaynaklan uygulamaları sunulmuştur. Etkili ve cazip bir hesaplama metodu olan Lemke'nin Tamamlayıcı Pivot Metodu tanıtılmış ve modellerin çözümü için önerilmiştir. Tamamlayıcı Pivot Algoritmasının FORTRAN yürütmesi sunulmuş ve etkileşimli amaçlar için modifiye edilmiştir. Bilgisayar programı, daha sonra İkinci Dereceden Programlama modelllerinin çözümü için kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT QUADRATIC PROGRAMMING APPLICATIONS IN WATER RESOURCES Çetin, Mert M.S., Department of Civil Engineering Supervisor: Prof. Dr. Doğan Altinbilek Co- Supervisor: Dr. Emre Can July 1997, 129 pages In this study, application of Quadratic Programming models in Water Resources is presented. Lemke's Complementary Pivot Method, is described and suggested for the solution of the models. A FORTRAN implementation of Complementary Pivot Algorithm by Ravindran is also presented and further modified for interactive purposes. The computer program is then used to solve Quadratic Programming problems in the study.