A Decision support system for production planning and purchasing activities in Türk Traktör Fabrikası
Türk Traktör Fabrikasında üretim planlama ve satın alma aktiviteleri için bir karar destek sistemi
- Tez No: 68663
 - Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. TAYYAR ŞEN
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
 - Anahtar Kelimeler: karar destek sistemi, özel karar destek sistemi, üretim planlama ve kontrol, satın alma vı, decision support systems, specific decision support systems, production planning and control, purchasing IV
 - Yıl: 1997
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 236
Özet
oz TÜRK TRAKTÖR FABRİKASINDA ÜRETİM PLANLAMA VE SATIN ALMA AKTİVİTELERİ İÇİN BİR KARAR DESTEK SİSTEMİ GÜMÜŞ, Aykut Yüksek Lisans, Endüstri Mühendisliği Bölümü, Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Tayyar ŞEN Haziran, 1997,213 Sayfa Bu çalışmada, Türk Traktör Fabrikası Üretim Planlama ve Kontrol Bölümü ve Satın Alma Bölümü için özel bir karar destek sistemi tasarlanmış ve geliştirilmiştir. Geliştirilen sistem kullanıcı dostu bilgi giriş ve sorgulama arabirimli üç ana program içermektedir. Sistem şu karar verme alanlarında destek vermek üzere tasarlanmıştır; İşgücü Gereksinimi Planlaması, Tezgah Planlaması ve ithal Parça Planlaması. Mevcut sistemin detaylı analizi yapılmış ve standard IBM uyumlu bir kişisel bilgisayarda Microsoft Access program geliştirme yazılımı olarak kullanılmıştır. Geliştirilen programın temelleri, örnek rapor vekullanıcı ekranlarına ek olarak, programın kullanıma sunulmasıyla alınacak destek senaryoları, fayda ve yükleri tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A DECISION SUPPORT SYSTEM FOR PRODUCTION PLANNING AND PURCHASING ACTIVITIES IN TÜRK TRAKTÖR FABRİKASI GÜMÜŞ, Aykut M.S., Department of Industrial Engineering, Supervisor: Assoc. Dr. Tayyar ŞEN June, 1997, 213 Pages In this study, a specific decision support system is designed and developed for Production Planning and Control Department and Purchasing Department of Türk Traktör Fabrikası. The developed system involves three modules with user friendly interface for data input and query. The system is designed to provide support in the following fields of decision making; Manpower Requirement Planning, Machine Planning, and Imported Items Planning. A detailed analysis of the existing system is conducted and Microsoft Access is used as the development software on an IBM compatible PC. Discussions about the scenarios of getting support, cost and benefits of iiiimplementing the system are also presented in addition to basics, sample reports and the user interface of the developed program.