Türkiye'de ERP uygulamalarının değerlendirilmesi
Evaluation of ERP programs in Turkey
  1. Tez No: 686817
  2. Yazar: MİHRİBAN DALKIRAN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ADNAN ÇORUM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mühendislik Bilimleri, Engineering Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: ERP, SAP, Oracle, Microsoft Dynamics, ERP, SAP, Oracle, Microsoft Dynamics
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgi Teknolojileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 120
Özet
Yoğun rekabet ortamında işletmelerin ayakta kalabilmeleri için müşteri taleplerini en hızlı ve en iyi şekilde karşılamaları gerekmektedir. Müşterilerin hız, kalite, maliyet, üretim gibi kriterlerini başarılı bir şekilde karşılayabilmesi için işletmelerin ERP sistemlerine ihtiyaçları vardır. Piyasada yüzlerce ERP yazılımı olduğu göz önünde bulundurulduğunda bir firmanın kendine en uygun yazılımı seçmesi oldukça zor ve önemlidir. Bu çalışmada ERP sisteminin yapısı tanıtılmış, ERP uygulanma süreci ve seçim kriterleri hakkında bilgi verilmiştir. Yapılan anket çalışması ile Türkiye'de en çok kullanılan SAP, Microsoft Dynamics, Oracle ve diğer kategorisindeki yazılımların olumlu ve olumsuz özellikleri incelenmiştir. Bu çalışma ile ERP yazılımı kullanmayı düşünen firmalar için yol gösterici olmak amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
In order for companies to survive in an intense competitive environment, they must meet customer demands in the fastest and best way. Companies need ERP systems because they must be able to successfully meet their customers' criteria such as speed, quality, cost, production. Considering that there are hundreds of ERP software in the market, it is very difficult and important for a company to choose the most suitable software for itself. In this study, the structure of the ERP system was introduced, and information was given about the ERP implementation process and selection criteria. The positive and negative features of software in SAP, Microsoft Dynamics, Oracle and other categories, which are mostly used in Turkey, were examined with the survey study. With this study, it is aimed to be a guide for companies considering using ERP software.