The influence of e-WOM on booking intentions in the hotel industry
EAAP'nin otel sektöründeki rezervasyon niyetleri üzerindeki etkisi
- Tez No: 689706
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ KAZIM SELÇUK TUZCUOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: eAAP, Satın alma niyeti, Rezervasyon niyeti, Turizm, Otelcilik sektörü, eWOM, Purchase intention, Booking intention, Tourism, Hotel industry
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 124
Özet
Dünya çapında çok çeşitli kullanım alanlarına sahip ağ siteleri ve bu tür sosyal ağ siteleri açısından bilgi alışverişinin en güçlü olduğu bloglar, tüm sektörlerde olduğu gibi turizm sektöründe de büyük ilgi görmeye başladı. Bu araçlar bilgi teknolojisindeki ilerlemeleri ölçeklendirmek için oldukça faydalıdır. Bu eğilimlerin aksine turizm sektörü, küresel ekonominin etkisi altında, en hızlı büyüyen sektör ve dolayısıyla en çok etkilenen sektörlerden biri haline gelmiştir. Turizm sektöründen daha fazla yabancı gelir elde edilmesi turizm sektörünü Türkiye için çok önemli kılmaktadır. Buna ek olarak, turizm endüstrisindeki tüketici zevklerindeki değişim, geleneksel platformlardan sosyal medyaya geçiş, değişen pazarlama kampanyalarına geçiş, incelemelerin, düşüncelerin ve önerilerin sosyal ağ siteleri ve bloglar üzerindeki etkisiyle motive edilmiştir. Son yıllarda, çevrimiçi müşteri geri bildirimlerinin satın alma kararları üzerindeki etkisine yönelik çeşitli araştırmalar yapılmış ve bu geri bildirimlerin müşterilerin satın alma karar sürecinde kilit rol oynadığı bildirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Networking sites that have a wide variety of uses around the world and blogs, where knowledge exchange is the most powerful in terms of such social networking sites, have become very relevant in the tourism sector as well as in every other region, following the large-scale advances in information technology. In contrast to these tendencies, the tourist industry has become the fastest expanding and hence one of the most impacted industries because of international economy. The greater number of foreign incomes is derived from this sector, which, along with its success, makes the tourism sector very important to Turkey. Furthermore, the transfer from traditional platforms to social media, altering marketing tactics, and the effect of reviews, comments, and suggestions on social media websites and blogs all contributed to the transformation in consumer tastes in the tourist businesses. In recent years, a number of studies on the influence of online consumer feedback on purchase decisions have been conducted, and it has been claimed that these feedbacks play an important part in the purchase decision process of customers.