Do people acting like based on their intuitive of product choice? Is that possible to gaining an advantage through the use of customer's emotions and subconscious?
İnsanlar ürün seçiminde sezgilerine göre mi harket ederler? Tüketici duygularını ve bilinçaltını kullanmak avantaj sağlar mı?
- Tez No: 690791
- Danışmanlar: DR. HAKAN ASLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: subconscious, marketing, misleading marketing, neuroscience
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 67
Özet
Pazarlamacılar, müşterilere giderek daha fazla hizmet veya ürün satmaya çalışırlar. Günümüzde ürün ve hizmet sağlayıcılar, rakip sayısı nedeniyle bazı sıkıntılar yaşamaktadır. Gün geçtikçe fark yaratmak gerçekten zorlaşmaktadır. Bunun bir sonucu olarak, pazarlamacılar çeşitli olumlu duygusal deneyimler yaratmaya çalışırlar. Bu çalışma, farklı olumlu duyguların tüketicilerin kararlarını ve davranışlarını nasıl farklı şekilde etkileyebileceğini ele almaktadır. Ayrıca bu çalışma, manipülatif reklam tekniklerinin etik, yasal ve psikolojik etkilerine de değinmiştir. Pazarlama faaliyeti yardımı ile tüketicileri doğru yönlendirmek ile yanıltıcı yönlendirmeler arasındaki fark belirsizleşiyor. Aşırı bilgi yüklemesi dürtüsel satın alma kararlarına yol açabilir veya yanıltıcı pazarlama iletişimleri kafa karışıklığına neden olabilir ve bu da müşterilerin satın alma pişmanlığına neden olabilir. Bu araştırma makalesi, manipülatif pazarlamanın yanı sıra nöropazarlamayı analiz etmeye çalışmaktadır. Araştırma, manipülasyonun geleneksel ve yanlış reklamcılık olarak net bir şekilde farklılaştığını gösterdi.
Özet (Çeviri)
Marketers try to sell more and more service or product to the customers. Nowadays, product and service providers have some troubles because of number of competitors. It's been really getting hard to make difference day by day. As a result of this, marketers seek to create a variety of positive emotional experiences. This study deals with how different positive emotions can differentially affect consumers' decisions and behaviors. Also this study mentioned about the implications of manipulative advertising techniques: ethical, legal and psychological. The difference between leading and misleading consumers by marketing activity is becoming obscure. Information overload can lead to impulsive buying decisions or misleading marketing communications can make confusion hence customers can cause to regretful purchaise. This research paper attempts to analyze neuromarketing besides manipulative marketing The research demonstrated that there is a clear differentiation of manipulation into traditional and false advertising.