The impact of digital leadership on innovativeness in small and medium-sized enterprises
Küçük ve orta boyutlu işletmelerde dijital liderliğin yenilikçiliğe etkisi
- Tez No: 692400
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MURAT UNANOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Dijital Liderlik, İnnovasyon, İnnovasyon Kapasitesi, Digital Leadership, İnnovation, İnnovation Capacity
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 118
Özet
Bu çalışma, dijital çağda innovasyon uygulamalarına neden ihtiyaç duyulduğunu, işletmelerin innovasyon uygulamalarını nasıl yönettiklerini ve küresel ölçekte innovasyon uygulamalarının ne tür öneriler ve çözümler getirdiğini belirlemek için işletmelerin innovasyon yönetim kabiliyetini belirleyen faktörleri ortaya koymayı amaçlamaktadır. Araştırmanın amacı, dijital liderlik uygulamasının ve innovasyon kapasitesinin innovasyon performansı etkileyip etkilemediğini ve eğer etkiliyorsa derecesinin ne olduğunu araştırmaktır. Bu çalışma, dijital liderlik, innovasyon kapasitesi ve yenilikçi performans algıları üzerine yapılan çalışmaları ve istatistiksel değerleri içermektedir. Literatür çalışmaları incelendiğinde KOBİ'lerde“Dijital Liderlik Uygulaması ve İnnovasyon Kapasitesinin İnnovasyon Performansa Etkisi”konulu herhangi bir çalışmanın yapılmadığı görülmektedir.
Özet (Çeviri)
This study aims to reveal the factors that determine the innovation management capability of enterprises in order to determine why innovation applications are needed in the digital age, how businesses manage their innovation applications, and what kind of recommendations and solutions the innovation applications made in the global competitive environment offer businesses. The aim of the research is to investigate whether digital leadership practice and innovation capacity influence innovative performance, and if so, what is its degree. This study includes studies and statistical values on digital leadership, innovation capacity and innovative performance perceptions. When the literature studies are reviewed, it is seen that no studies have been conducted in SMEs on the“Effect of the Digital Leadership Application and Innovation Capacity on Innovative Performance”.