The relevance of financial incentives on employee motivation: A case of Gt bank, Nigeria
Mali teşviklerin çalışan motivasyonuna ilişkisi: Bir GT bank örneği, Nijerya
- Tez No: 692938
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA ÖZYEŞİL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Mali Teşvik, Çalışan Motivasyonu, Emeklilik Yardımları ve İkramiye Teşvikleri, Financial Incentive, Employee Motivation, Retirement Benefits, and Bonus Incentives
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 88
Özet
Mali teşviklerin çalışan motivasyonu ile ilişkisini yakalarken, ücret ve ödenek teşviklerinin çalışan motivasyonu üzerindeki etkisini incelemek gibi bazı özel hedefler belirtilmiştir, Nijerya'da bir vaka çalışması olarak GT bankasını kullanarak ikramiye teşviklerinin çalışan motivasyonu üzerindeki etkisini araştırmak ve emeklilik faydalarının çalışan motivasyonu üzerindeki etkisini belirlemek. Ham bilgilerin anket yoluyla toplandığı ve istatistiksel analiz için sayısal biçimde kodlandığı bir Birincil veri toplama biçimi kullanıldı. Bu arada, katılımcılara 230'dan fazla anket dağıtıldı, ancak 230 anket geçerli olarak dolduruldu. İlk önce yanıtlayanların sayısını ve yüzdelik yanıtları ve görüşleri bilmek için frekans analizi yapıldı, ardından ölçekleme ölçümünde açıklanan varyansı yakalamak için kullanılan faktör analizi yapıldı. Çalışan motivasyonu ile ücret ve ödenek arasında zayıf bir pozitif bağlantı olduğu sonucuna varılmıştır, çalışan ve ikramiye teşvikleri arasında zayıf pozitif ve anlamlı bir bağlantı var, değişkenler arasında zayıf pozitif korelasyon ve anlamlı bağlantı var, ve çalışan motivasyonu ile emeklilik faydaları arasında zayıf pozitif ve anlamlı ilişki.
Özet (Çeviri)
In capturing the relevance of financial incentives on employee motivation, some specific objectives were stated such as to examine the impact of pay and allowances incentives on employee motivation, to ascertain the impact of promotion incentives on employee motivation, to investigate the impact of bonus incentives on employee motivation, and to determine the impact of retirement benefits on employee motivation in Nigeria using GT bank as a case study. A primary form of data collection was employed where raw information was gathered via questionnaire and codified in numerical form for statistical analysis. Meanwhile, more than 230 questionnaires were distributed to the participants, but 230 questionnaires were validly filled. The frequency analysis was first conducted to know the number of respondents and the percentile responses and views, followed by the factor analysis, which was used to capture the variance explained of the scaling measurement. It was concluded that a weak positive connection exists between employee motivation and pay and allowance, weak positive and significant connection exists between employee and bonus incentives, weak positive correlation and significant connection exists between the variables, and weak positive and significant correlation between employee motivation and retirement benefits.