Gıda sektöründe risk ve iş kazaları ilişkileri üzerine bir araştırma: Fındık işletmesinde risk analizi örneği
A research on risk and occupational accidents in the food sector: A case of risk analysis in the hazelnut business
  1. Tez No: 693320
  2. Yazar: BURAK KÖSE
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HACI BAYRAM İRHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Labour Economics and Industrial Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Fındık-İş Sağlığı ve Güvenliği - Fine Kinney, Hazelnut-Occupational Health and Safety-Fıne Kınney
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Esenyurt Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 148
Özet
İş sağlığı ve işçi güvenliği hususu ilk insanların varlığı ile başlamış olup, tarihsel süreçte pek çok kişi ve yönetimlerce kurallar haline dönüştürülmüştür. Sağlık ve güvenlik unsurlarını barındırmayan çalışma koşulları iş görenlerin hayatlarını tehdit etmekte aynı zamanda işin sağlıklı ve sürekli yürütülmesine engel olmaktadır. Bu açıdan söz konusu unsurların belirli kurallara bağlı olması ve bu kuralların sürekli olarak güncellenmesi önemlidir. Türkiye'nin önemli iş kollarından biri olan fındık üreticiliği incelendiğinde tehlikeli iş olarak gözlemlenmektedir. Bu sebeple bu çalışmada fındık üretiminde iş sağlığı ve güvenliği ve riskler belirlenmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Occupational health and safety issues have started with the existence of the fisrt people and have been transformed into rules by many people and administrations in the historical process. Working conditions that do not contain health and safety ements threaten the lives of the employees and also prevent the healthy and continuous execution of the work. In this respect, it is important that these elements are subject to certain rules and that these rules are constantly updated. Hazelnuts productivity which is one of the Turkey's majör business lines are observed when examined as dangerous job. For this reason, this study tries to determine occupational health and safety and risks in hazelnut production.