İşletmelerde etkileşimci liderlik davranışlarının örgüt kültürüne etkisi ve buna yönelik bir araştırma
The effect of transactional leadership behaviors on organizational culture in businesse and a research on this
- Tez No: 696822
- Danışmanlar: PROF. DR. SALİH GÜNEY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Liderlik, Etkileşimci Liderlik, Örgütsel Kültür, Leadership, Transactional Leadership, Organizational Culture
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 190
Özet
Sosyal ve örgütsel uygulama düzeyinde, çalışmanın önemi liderlik kavramının örgüt kültürüne ne tür bir etki ettiğini incelemekten oluşmaktadır. Bu bağlamdaki bu tez araştırması, belirtilen çelişkiyi çözme ihtiyacıyla başlatılmış ve güvenilir teorik ve metodolojik temeller üzerinde uygulamaya yönelik psikolojik araçların geliştirilmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Bu çalışmanın amacı, kurumsal kültür alanında örgütsel liderlik kavramını teorik olarak kanıtlamak, geliştirmek ve deneysel olarak doğrulamaktır. Bu yönde etkileşmci liderliğin örgüt kültürüne nasıl bir etki ettiği incelenmesi amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
At the level of social and organizational practice, the importance of the study consists of examining what kind of effect the concept of leadership has on organizational culture. In this context, this thesis research was initiated with the need to resolve the stated contradiction and aims to provide the development of practical psychological tools on sound theoretical and methodological foundations. The aim of this study is to theoretically prove, develop and experimentally validate the concept of organizational leadership in the field of corporate culture. In this direction, it is aimed to examine how the transactional leadership affects the organizational culture.