Kişisel koruyucu donanımların seçiminin doğru yapılması
Making the correct selection of personal protective equipment
  1. Tez No: 699406
  2. Yazar: HALİL İBRAHİM ÜNAL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEDAT TÜRKMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Labour Economics and Industrial Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Kişisel Koruyucu Donanım Seçimi, Kişisel Koruyucu Donanımlar, Personal Protective Equipment Selection, Personal Protective Equipment
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 161
Özet
Bu çalışmada, risklerin tam olarak önlenemediği veya tam olarak sınırlandırılamadığı veya teknik tedbirlerle çalışana zarar vermeyecek derecede azaltılmasının toplu koruma yöntemleri ile sağlanamadığı durumlarda, kullanılması gereken kişisel koruyucu donanımların seçiminin yapılmasında gerekli olan hususların belirlenmesi ve doğru kişisel koruyucu donanımların seçilmesi için hazırlanmıştır. İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, risklerin ortadan kaldırılması veya kabul edilebilir seviyeye getirilmesiyle sağlıklı ve güvenli çalışma yerlerinin oluşturulabilmesi gerekmektedir. Risklerin bertaraf edilemediği ve toplu koruma sağlanamadığı durumlarda kişisel koruyucu donanımlar kullanılmaktadır. Kişisel Koruyucu Donanımlar çalışma alanlarında güvenli çalışmayı sağlamayı hedefleyerek hem koruyucu olarak hem de şartları daha güvenli hale getirmek için kullanılacak ürünlerdir.
Özet (Çeviri)
In this study, it has been prepared to determine the necessary issues in the selection of the personal protective equipment to be used and to guide the selection of the right personal protective equipment, in cases where the risks cannot be completely prevented or completely limited or reduction to a degree that will not harm the employee with technical measures. It is necessary to create healthy and safe workplaces by ensuring occupational health and safety in workplaces, eliminating risks or bringing them to an acceptable level. Personal protective equipment is used in cases where risks cannot be eliminated and collective protection cannot be provided. Personal Protective Equipments are products that will be used both as a protector and to make conditions safer by aiming to ensure safe working in work areas.