Effect of remote management and managing virtual teams on the performance of non-governmental organizations a case study from Turkey
Uzaktan yönetimin ve sanal ekiplerin yönetilmesinin sivil toplum kuruluşlarının performansına etkisi: Türkiye'den bir vaka çalışması
  1. Tez No: 699421
  2. Yazar: MALEK RYAD ABOHOUSENE
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ VEDAT ULUSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Uzaktan Yönetim, Performans Yönetimi, Organizasyonel Performans, Takım Performansı, Sivil Toplum Kuruluşu, Sanal ekip İletişimi, Prosedürler, Remote Management, Performance Management, Organizational Performance, Team Performance, Non- Governmental Organization, Virtual team, communication, Virtual team communication, procedures
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 144
Özet
Çatışmaların yoğun olduğu bölgelerde, insani yardım programları önemlidir. Ancak, uluslararası insani yardım çalışanlarını hedef alan saldırı vakalarındaki artış, birçok STK'nın yardımlarını güvenli uzak bir yerden sunmalarına sebep olmuştur. Uzaktan programlama, güvenli bir mesafeden yardım sunan STK'lar arasında giderek büyüyen bir akımdır. Mevcut çalışma, performans yönetiminde uzaktan yönetim prosedürlerinin rolü belirlemeye çalışmıştır. Aynı zamanda, uzaktan yönetim prosedürlerinin etkinliğini ve sanal ekipler oluşturmadaki araçların insani yardım kuruluşlarında çalışanların performansını nasıl iyileştireleceği araştırılmıştır. Çalışmanın verileri, Türkiye merkezli STK'larda görevli 233 personelden anket yöntemi kullanılarak toplanmıştır. Toplanan veriler, SPSS (19. Sürümü) kullanılarak analiz edilmiştir. Çalışma bulguları şu hipotezleri doğrulamıştır: STK'larda çalışanların görüşlerine göre; Sanal ekip ile uzaktan yönetim arasında 64.1% oranında güçlü bir pozitif ilişki vardır. Sanal ekip ile STK'ların performansı arasında 71.5% pozitif ilişki vardır. Uzaktan yönetim ile STK'ların performansı arasında istatistiksel olarak 59 % pozitif ilişki olduğu tespit edilmiştir. Araştırmanın pratikteki uygulamaları ile birlikte gelecekteki araştırmalar için öneriler de çalışmada tartışılmıştır
Özet (Çeviri)
In areas where conflict is intense, humanitarian aid programs are essential. However, the increase in attacks targeting international humanitarian workers has led many NGOs to offer their assistance from a safe remote location. Remote programming is a growing trend among NGOs that offer support from a safe distance. The present study attempted to identify the role of remote management procedures in performance management. At the same time, the effectiveness of remote management procedures and how tools for creating virtual teams can improve the performance of workers in humanitarian organizations are explored. The data of the study were collected from 233 personnel working in Turkey-based NGOs using the survey method. The collected data were analyzed using SPSS (Edition 19). The study's findings confirmed the following hypotheses: According to the opinions of those working in NGOs; There is a strong positive correlation of 64.1% between the virtual team and remote management. There is a 71.5% positive correlation between the virtual team and the performance of NGOs. It has been determined that there is a statistically 59% positive relationship between remote management and the performance of NGOs. In addition to the practical applications of the research, suggestions for future research are discussed in the study.