İş yaşam dengesinin çalışan memnuniyeti ve iş tatminine etkisi (Düşük maliyetli havayolu uçuş ekibi örneği)
The effect of work-lıfe balance on employee satısfactıon and job satısfactıon (Low cost aırlıne flıght crew example)
  1. Tez No: 700721
  2. Yazar: SEÇİL DEMİREL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. UĞUR YOZGAT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sivil Havacılık, İşletme, Civil Aviation, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Düşük maliyetli havayolu, iş-yaşam dengesi, çalışan memnuniyeti, Low-Cost Airline, Work-Life Balance, Employee Satisfaction
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Nişantaşı Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
Düşük maliyetli taşımacılığın amacı, önemli işletme hizmetini ve minimum düzeyde maliyeti koruyarak geliri belirlemektir. Sektörde fiyat bakımından hava transferinin dinamikleri tamamen değişmiştir. Hava taşımacılığı kısıtlı bir pazardan, yüksek gelir grubu, destek grupları ve alt gelir gruplarının etkisi kullanılarak açılmıştır. Bu bilgiler dâhilinde; İş-Yaşam Dengesinin Çalışan Memnuniyeti ve İş Memnuniyeti Üzerindeki Etkisi Düşük Maliyetli Havayolu Uçuş Ekibi ile ilgili bir araştırma yapılmıştır. Bu çalışmanın amacı, havayolu çalışanları gibi iş-yaşam dengesini sağlamakta güçlük çeken havayolu personelinin; konuyla ilgili fikirlerine başvurarak bir gözlem yapmaktır. Bu çalışmada 562 katılımcıdan elde edilen nicel veriler değerlendirilmiş ve T Testi, Tek yönlü ANOVA, korelasyon ve regresyon analizleri uygulanmıştır. Araştırmanın sonuçlarına göre kadın çalışanlarda örgütsel bağlılık daha fazladır. Bununla beraber ailenin iş hayatına müdahalesi, işin özel hayata müdahalesinden daha fazla olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
The purpose of low-cost transportation is to determine revenue by maintaining significant operating service and cost of minimum levels. The dynamics of air transfer have completely changed in the price area in the industry. Air transport was opened from the limited market using the influence of high income group, support groups and lower income groups. Within this information; a study on the Impact of Work-Life Balance on Employee Satisfaction and Job Satisfaction Low-Cost Airline Flight Crew was conducted. The aim of this study is to get the general opinion of airline personnel who have difficulties in maintaining work-life balance, such as airline employees; is to make an observation by referring to their ideas on the subject. In this study, quantitative data obtained from 562 participants were evaluated and T Test, One-way ANOVA, correlation and regression analyzes were applied. According to the results of the research, organizational commitment is higher in female employees. However, it has been determined that the intervention of the family in business life is more than the intervention of the business in private life.