Management of digital marketing for customer satisfaction: A cross sectoral study
Müşteri memnuniyeti için dijital pazarlama yönetimi: Sektörler arası bir çalışma
  1. Tez No: 701606
  2. Yazar: AYODEJI AWOKUNLE AWOSOJI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ KAĞAN OKATAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Dijital Pazarlama, Müşteri Memnuniyeti, E-posta Pazarlama, Arama Motoru Pazarlaması ve Sosyal Medya Pazarlaması, Digital Marketing, Customer Satisfaction, Email Marketing, Search Engine Marketing, and Social Media Marketing
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
Dijital pazarlama, geleneksel reklam ve pazarlama stratejilerinin yerini almıştır. Daha spesifik olarak, dijital pazarlamadaki genişleme, hızlı teknolojik gelişmeler ve değişen pazar trendleri tarafından körüklendi. Bu çalışma, Nijerya'nın Lagos kentinde bir kesitsel anket kullanarak müşteri memnuniyeti için dijital pazarlamanın yönetimini belirledi. Yamane formülü 400 örnek popülasyonu tahmin ederken, 400 anket katılımcılara dağıtıldı, ancak 347 anket başarıyla dolduruldu ve geri gönderildi. Anket, frekans, faktör, regresyon ve korelasyon gibi farklı analizlere tabi tutulmuştur. Analizden, müşterilerin dijital teknolojiyi günlük olarak kullandıkları ve dijital pazarlama aracı olarak sosyal medya pazarlamasını tercih ettikleri ve dijital pazarlamanın olumsuz etkilemediğine inandıkları tespit edilmiştir. Ayrıca, dijital pazarlamanın verimliliğinin ve etkin yönetiminin müşteriyi memnun ettiği ve özellikle bir ürünün kalitesi olağanüstü olduğunda çevrimiçi mal satın aldıklarında onları memnun hissettirdiği de bulundu. Ayrıca, müşteri memnuniyeti ve mobil pazarlamanın anlamlı bir pozitif korelasyon sergilediği, müşteri memnuniyeti ve e-posta pazarlamasının anlamlı bir pozitif korelasyon sergilediği, müşteri memnuniyeti ve sosyal medya pazarlamasının anlamlı bir pozitif korelasyon sergilediği ve müşteri memnuniyeti ve arama motoru pazarlamasının önemli bir pozitif korelasyon sergilediği sonucuna varılmıştır. önemli bir pozitif ilişki.#
Özet (Çeviri)
Digital marketing has been more in use than traditional advertising and marketing strategies in recent times. More specifically, expansion in digital marketing has been fueled by rapid technological advancements and shifting market trends. It is on this note, this study determined the management of digital marketing for customer satisfaction using a cross sectional survey in Lagos, Nigeria. The Yamane formula predicted 400 sample population while 400 questionnaires were distributed to the respondents though 347 questionnaires were successfully filled and returned. The questionnaire was subjected to different analyses such as frequency, factor, regression, and correlation. From the analysis, it was found that customers use digital technology daily and they prefer social media marketing as a means of digital marketing and believed digital marketing does not impact negatively. It was also found that efficiency and effective management of digital marketing satisfies customer and make them feel satisfied when they purchase goods online especially when the quality of a product is exceptional. More so, it was concluded that customer satisfaction and mobile marketing has a significant positive correlation, customer satisfaction and email marketing has a significant positive correlation, customer satisfaction and social media marketing has a significant positive correlation, and customer satisfaction and search engine marketing has a significant positive relationship.