Scheduling implementation of an anti-corruption strategy in the Governorate of Baghdad
Bağdat ilinde yolsuzlukla mücadele stratejisinin programlanması
- Tez No: 701806
- Danışmanlar: PROF. DR. ENVER ALPER GÜVEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, İşletme, Public Administration, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Anti-corruption, Anti-corruption methods in Baghdad, Anti-corruption plans, Keywords: Anti-corruption, Anti-corruption methods in Baghdad, Anti-corruption plans
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Gedik Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi (İngilizce) Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 96
Özet
Araştırma, (2017-2020) için yolsuzlukla mücadele stratejisinin ulusal uygulamasının planlanmasıyla ilgili uygun kontroller hakkında bir yol haritası sağlamayı, araştırmacıya mevcut verileri kullanarak, araştırmacı bunları analiz ederek ve karara varmak için sonuçlar iletmeyi amaçlamaktadır. ildeki üreticiler, Uluslararası Şeffaflık Örgütü tarafından yayımlanan kapsayıcı yolsuzluk endeksinin düşürülmesi ve ardından tavsiyeler doğrultusunda adım adım iyileştirmeler yapılması amacıyla. Bağdat ili, Irak'ın başkenti olarak seçilen araştırma topluluğudur ve hükümet kuruluşlarında yaygın yolsuzluk suistimallerinin yanı sıra, yeni çıkarılan ve değiştirilen il düzensizlik yasasına (#21) ve Yüksek Komite'nin geçiş hükümeti için belirleme talimatlarına yanıt verdi. Çünkü bu konu Irak devletinin genel işleyişi ve performansı üzerinde ciddi bir etkiye sahiptir. Araştırma, tanımlayıcı istatistikleri kullandığından, bazı veriler hakkında sorulan bölüm ve birim başkanları ile yapılandırılmamış görüşmeler yapmanın yanı sıra, toplanan mali ve yönetsel verilerin yanı sıra il ile ilgili göstergeleri incelemek için analitik bir metodoloji benimsemiştir ( araştırmadaki yolsuzluk olgusunun pratik yönlerini göstermek için yüzde, ortalama, Çapraz Tablolar). a. Yolsuzluğun önlenmesine yönelik acil eylemlerin yürütülmesi, böylece büyük çaplı bir yolsuzluğun ortaya çıkmasının engellenmesi. b. Uygulanan projelerin yıllık sayısının artmasına rağmen, sosyal faaliyetlerin yönetimi için açık bir stratejik vizyon eksikliği. Bu yönetim, programlardaki yavaşlık ve düzeltici önlemleri alamama ile karşı karşıyadır. c. Dikeyden ziyade yatay genişlemeye vurgu yapan sağlık sektörünün etkisizliği. d. Bağdat Kapılarının kentsel tasarım ve kurulumunda teknik ve ekonomik çalışmaların hazırlanmasındaki yanlışlıklar, bu projelerin uygun şekilde uygulanması için bir zaman çizelgesinin belirlenmesinde kritik bir gecikme.
Özet (Çeviri)
The research aims to provide a road map on suitable controls related to scheming of the national conduct of the anti-corruption strategy for (2017-2020), by utilizing available data to the researcher, who in turn analyzed them and delivered conclusions to decision-makers in the province, for the purpose of decreasing inclusive corruption index released by Transparency International Organization and then implement improvements step by step in accordance to recommendations. Baghdad province is the research community which was selected as Iraq's capital had widespread corruption misconducts in governmental entities, in addition to responding to newly issued and amended provincial irregular Law province (#21), and instructions of the Supreme Committee to set for the transition government, as this issue has serious impact on overall functioning and performance of Iraq state. The research adopted an analytical methodology for studying collected financial and managerial data as well as indicators regarding the province, in addition to conducting unstructured interviews with heads of departments and units at which were asked about some of data, since the researcher used the descriptive statistics (percentage, mean, Cross Tabulations) to demonstrate practical aspects of corruption phenomena in the research. a. Proceeding immediate actions directed toward curbing corruption, thus hindering the occurrence of a large-scale corruption. b. Lack of an obvious strategic vision for the management of social activities, in spite of increased yearly numbers of implemented projects. This management is challenged with slowness in schedules and inability to take remedial actions. c. Ineffectiveness of health sector emphasizing on horizontal expansion rather than the vertical one. d. Inaccuracies in drawing up of technical and economic studies in urban designing and establishing of the Baghdad Gates, with a critical delay in putting a timetable for proper implementation of these projects.