The impact of accounting ethics and organizational culture on the performance of an organization
Muhasebe etiği ve organizasyon kültürünün bir kuruluşun performansı üzerindeki etkisi
  1. Tez No: 707303
  2. Yazar: AHMAD ALI HUDAIB
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ İBRAHİM MERT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kaygı, yabancı dil kaygısı, engel, üstesinden gelme, strateji, örgüt kültürü, örgütsel performans, yarı yapılandırılmış görüşmeler, operasyonel verimlilik ve destekleyici kültür, Anxiety, foreign language anxiety, barrier, overcome, strategy, organizational culture, organizational performance, semi-structured interviews, operational efficiencies, and supportive culture
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
Örgüt kültürü, bir örgütün yönetimi tarafından ele alınmasına bağlı olarak bir örgütün performansını olumlu veya olumsuz etkileyebilir. Güçlü bir organizasyon kültürüne sahip olmak, modern şirketlerin başarılı olması için önemlidir, çünkü dünyadaki hiçbir kuruluş başarılı olamaz veya dünyadaki hiçbir şirketin teşvik eden sağlam bir organizasyon kültürüne sahip olmadığı sürece misyon veya vizyonunu kıramayacağını söylemek iyidir. takım çalışması. Çalışma, örgüt kültürü ve muhasebe etiği arasındaki benzerlikleri ve bunların örgütsel performans üzerindeki etkilerini hedeflemeyi amaçlamaktadır. Ayrıca, çalışma, örgütsel performans üzerindeki etkilerini anlamak için analizde örgüt kültürü ve muhasebe etiği arasındaki önemli çekişme noktalarını vurgulamayı amaçlamaktadır. Çalışma, araştırma tasarımını geliştirmek için Saunders model araştırma soğanını kullanır. Tezin yorumculuk çalışma felsefesini kullanmasının başlıca nedeni budur. Yorumlama araştırma felsefesinin özü, bu çalışma yaklaşımının temelinin veri toplamak için natüralist bir strateji olmasıdır. Bu, yorumlayıcı araştırma felsefesinin veri toplamak için görüşmeleri ve gözlemleri kullandığı anlamına gelir. Çalışma, birincil ve ikincil verileri toplamaktadır. Mevcut çalışma, tümevarımsal araştırma yaklaşımını kullanmaktadır, çünkü çalışmanın doğası niceldir, bu, çalışmanın anket görüşmelerinden toplanan ampirik verileri kullandığı anlamına gelir. Bu nedenle araştırmanın sonuçlarının değerlendirilmesine dayalı olarak yeni bir teori geliştirmeyi amaçladığını söylemekte fayda var. Hermeneutik bakış açısı, çalışmada kullanılan stratejinin temelini oluşturmaktadır. Bu, çalışmanın teorik ve ampirik araştırmaya dahil edilen farklı araştırma sorularıyla birlikte bir vaka çalışmasını içeren karma bir strateji kullandığı anlamına gelir. Araştırmada yarı yapılandırılmış görüşmeler kullanılmıştır. Araştırmacıların nicel görüşmeler ve nitel görüşmeler olmak üzere iki seçeneği vardı. Nicel görüşmeler yüksek düzeyde yapılandırılmış ve standartlaştırılmıştır. Analiz bölümü, anket sonuçlarının grafiksel bir sunumundan da oluşur. Katılımcıların her soru için ankete verdikleri yanıtlara karşı pasta grafikler mevcuttur ve ayrı ayrı tartışılmıştır. Ayrıca, bölüm anket sonuçlarının genel bir analizini içermektedir. Çalışmanın son bölümünde, muhasebe etiği ve örgüt kültürünün örgütsel performans üzerindeki etkilerini iyileştirmek için şirketlere sonuç ve öneriler yer almaktadır. Çalışmanın sonucu, destekleyici ve yenilikçi bir organizasyon kültürünün işletmelerin operasyonel verimliliklerini geliştirmelerine olanak tanıdığını göstermektedir. Bu nedenle, şirketlerin kendi organizasyon kültürlerinin destekleyici ve yenilikçi olmasını sağlamaları gerekir, çünkü destekleyici bir kültür, çalışanları beceri ve yeteneklerini tüm hızıyla sergilemeye teşvik eder.
Özet (Çeviri)
Organizational culture can influence the performance of an organization positively or negatively depending upon its handling by the management of an organization. Having a robust organizational culture is important for the modern companies to be successful as no organization in the world can become successful or it is good to say that no company around the globe can crack its mission or vision unless it has a robust organizational culture that promotes teamwork. The study aims to target similarities between organizational culture and accounting ethics along with their impacts on the organizational performance. Furthermore, the study seeks to highlight significant points of contention between organizational culture and accounting ethics in the analysis to understand their impacts on the organizational performance. The study uses the Saunders model research onion for developing its research design. It is the major reason that the thesis uses interpretivism study philosophy. The essence of the interpretivism research philosophy is that the base of this study approach is a naturalistic strategy for collecting data. It means that the interpretivism research philosophy uses interviews and observations for collecting data. The study is collecting primary as well as secondary data for The current study uses the inductive research approach because the nature of the study is quantitative it means that the study is using empirical data collected from the survey interviews. Therefore, it is good to say that the research aims to develop a new theory based on the evaluation of its results. The hermeneutic perspective forms the basis of the strategy used in the study. It means that the study is using a mixed strategy that includes a case study along with different research questions included in the theoretical and empirical research. The study is using semi-structured interviews. The researchers had two options including quantitative interviews and qualitative interviews. Quantitative interviews are highly structured and standardized. The analysis chapter consists of a graphical presentation of the questionnaire results as well. The pie charts against the response of the respondents to the questionnaire for each question are present and discussed separately. Moreover, the chapter includes an overall analysis of the questionnaire results. The last chapter of the study includes conclusion and recommendations for companies to improve the impacts of accounting ethics and organizational culture on organizational performance. The result of the study suggests that a supportive and innovative organizational culture allows businesses to improve their operational efficiencies. Therefore, companies need to ensure that their organizational culture is supportive and innovative because a supportive culture encourages staff members to display their skills and abilities in the full swing.