Gg-konveks fonksiyonlar
Gg-convex functions
  1. Tez No: 708652
  2. Yazar: SERCAN GÜLSU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SERCAN TURHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Konveks Fonksiyon, Hermite-Hadamard Eşitsizliği, İntegral Eşitsizlikleri, Ag-konveks Fonksiyonlar, Gg-konveks fonksiyonlar, Convexity, Hermite-Hadamard Inequality, Integral Inequalities, Ggconvex functions, Ag-convex functions
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Giresun Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 60
Özet
Bu tezde Gg-konveks fonksiyonu adı verilen yeni bir fonksiyon sınıfı tanımlanmıştır. Bazı yeni Hermite-Hadamard tipli eşitsizlikler verilmiştir. Tezin birinci bölümünde sırasıyla eşitsizlik teorisi, konveks fonksiyonların tarihçesi ve konvekslik hakkında giriş niteliğinde bilgiler yer almaktadır. İkinci bölümde tezin kuramsal temelleri için gerekli temel kavramlar, tanımlar, teoremler verilmiş ve ayrıca Ag-konveks fonksiyon sınıflarının birbiriyle olan ilişkisi literatür çalışmasıyla da desteklenerek aktarılmıştır. Üçüncü bölümde tez çalışmasında kullanılan klasik eşitsizlikleri içeren teoremler, ispatları ve bu çalışmaya kuramsal temel teşkil eden bazı eşitsizlikler verilmiştir. Dördüncü bölümde ise Gg-konveks fonksiyon isminde yeni bir fonksiyon sınıfı tanımıyla, fonksiyon sınıfının literatürle olan ilişkisi verilmiş, fonksiyonların bu sınıfının bazı cebirsel özellikleri incelenmiş ve daha sonra yine literatürde olan bir özdeşlik yardımı ile Gg-konveks fonksiyonlar sınıfı için Hermite-Hadamard tipli bazı yeni eşitsizlikler elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, a new function class called Gg-convex functions is defined. Some new Hermite-Hadamard type inequalities are given. The inequality information in the first part of the thesis is an introduction to the history of the convex function and convexity. In the second part, the basic concepts, definitions and theorems required for the theoretical foundations of the thesis are given, and the relationship between Agconvex function classes is explained, supported by the literature study. In the third chapter, the theorems including classical inequalities used in the thesis, their proofs and some inequalities that form the theoretical basis of this study are given. In the fourth chapter, with the definition of a new function class named Gg-convex function, the relationship of the function class with the literature is given, some algebraic properties of this class of functions are examined, and then, with the help of an identity in the literature, some new Hermite-Hadamard type for the class of Ggconvex functions. inequalities have been found.