Irak bankacılık sisteminde risk: Hisse senetleri değerleri üzerinden bir değerlendirme
Risk in the Iraq banking system: An evaluation based on stock values
  1. Tez No: 711756
  2. Yazar: SAJA ABDULSALAM MOHAMMED AL-JANABI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TOLGA ULUSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Irak Bankacılık Sistemi, Piyasa Değeri, Risk, Irak Banking System, Market Value, Risk
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kastamonu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bankacılık ve Finans Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Finans ve Bankacılık Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
Ekonomik sektörlerin (sanayi, tarım ve hizmetler) gayri safi yurtiçi hasılaya düşük katkısı. Üretken sektörlere verilen banka kredilerinde azalma, üretken sektörlerde bankacılık riskinin yüksek olması ve yerli üretimin rekabet gücünün düşük olması. Banka kredisi, yerel üretimi teşvik etmek ve artırmak için ana finansman kaynaklarından biridir. Bankacılık Risk yönetimi kavramı önemlidir. Bankanın faaliyetini yöneten temel özellik, riskin nasıl yönetileceğidir, bu nedenle risk, bankacılık faaliyeti bu riskleri tanımlamak için olduğu sürece mümkündür ve herkes, risk marjı olmadan bankacılık faaliyeti olmadığını ve gerekli olanın bu riskten nasıl kaçınılacağı ve bankaları bankacılık krizlerinden nasıl koruyacağıdır. Bankacılık performansı kavramı da önemlidir hedeflerine ulaşmak için bankanın yeteneği bir yansımasıdır? Bankacılık performansı, süreklilik ve büyüme hedeflerine odaklanan bankanın faaliyetinin son adımıdır ve organizasyon için uzun vadeli hedefler olarak kabul edilir. Bu Organizasyon sonucunda performans, belirli bir amaç, böyle bir varlık getirisi gibi Finansal varlıklar, yatırım ve özkaynak getirisi getirisi, karlılık ve büyüme göstergeleri mali performansını ölçmek için hisse başına Satış ve kazanç kullanıldı .karşı değerlendirilmelidir. Bu yüzden onlara borçlu yükümlülüklerini yüz becerisine sahip oldukları bankaların mali performansını değerlendirmek önemli bir aracı finansal göstergeler var. Bu nedenle, tanı araçları performansını ölçmek ve mali performans değerlendirme sonunda başlayan finansal analiz, temel araçlar olarak kabul edilir ve mali göstergeler hangi bankalarda Performans değerlendirme temel için en önemli dayanağıdır, performans değerlendirme süreci başlıca finansal göstergeler uygunluğunu ve bu değerlendirme sürecinin başarıya götürür performansını ölçmek için yeteneklerini bağlıdır ve finansal oranlar sayılar arasındaki matematiksel ilişkilerdir ve genellikle oranlar biçimindedir, bu oranların ölçülmesi kolaydır ve çok sayıda finansal gösterge nedeniyle banka performansının bir ölçüsü olarak kullanılır.
Özet (Çeviri)
Abstract: The low contribution of economic sectors (industry, agriculture, and services) to gross domestic product. The decrease in bank credit granted to productive sectors, the high level of banking risk in the productive sectors and the low competitiveness of domestic production. Bank credit is one of the main sources of financing to stimulate and increase local production. The Concept of Banking Risk Management is important. The main characteristic that governs the activity of the bank is how to manage the risk, so the risk is possible as long as the banking activity is in order to identify these risks and everyone agrees that there is no banking activity without a margin of risk and what is required is how to avoid this risk and keep banks safe of banking crises. The Concept of Banking Performance is also important Is a reflection of the Bank's ability to achieve its objectives? Banking performance is the last step of the bank's activity, focusing on the objectives of continuity and growth, and is considered to be long-term goals for the organization. Performance as a result of the Organization should be assessed against a specific goal, Financial assets such as asset return, return on investment and return on shareholders ' equity, profitability and growth were used Sales and earnings per share as indicators to measure financial performance. A key tool in assessing banks' financial performance is the financial indicators so that they can face the obligations owed to them. Therefore, diagnostic tools are considered to be fundamental tools of financial analysis, which is the beginning to measure the performance and then end the evaluation of financial performance, and financial indicators are the most important bases on which to base them Performance evaluation in banks, the process of performance evaluation depends mainly on the appropriateness of financial indicators and their ability to measure performance this leads to the success of the evaluation process. And financial ratios are mathematical relations between the numbers and usually are in the form of ratios, these ratios are easy to measure and are used as a measure of bank performance due to a large number of financial indicators.