The examination of the factors effecting on halal cosmetic purchase intention an empirical study on Yemen's women
Helal kozmetik satın alma niyetini etkileyen faktörlerin incelenmesi: Yemen'li kadınlar hakkında ampirik bir araştırma
- Tez No: 711990
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MÜGE İRFANOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Kozmetik, Satın Alma Niyeti, Helal Kozmetik, Cosmetics, Purchase Intention, Halal Cosmetic
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 123
Özet
Bu çalışma, Yemenli kadınların helal kozmetik ürünlerle ilgili satın alma niyetlerini incelemeyi amaçlamaktadır. Çalışma, helal kozmetik satın alma niyetini etkileyen faktörler olan dindarlık, helal sertifikası ve sağlık bilincine odaklanmıştır. Bu çalışmanın önemi ise, dindarlık, sağlık bilinci ve helal sertifikası gibi faktörlerin helal kozmetik satın alma niyeti üzerindeki etkisini gösteren Yemen'de daha önce benzer bir çalışma yapılmamış olmasından kaynaklanmaktadır. 419 yemenli kadın üzerine gerçekleştirilen çalışmanın bulguları üç hipotezin desteklendiğini ortaya koymakta ve dini bağlılık, helal sertifikası ve sağlık bilincinin helal kozmetik ürünlere yönelik satın alma niyeti ile anlamlı ve pozitif bir ilişkisi olduğunu göstermektedir. Bununla birlikte, en güçlü ilişki dini bağlılık değişkeni üzerinden sağlanmaktadır. Çalışma tüketicilerin helal kozmetik ürünlerine yönelik bazı tutumlarını içerirken, helal ürün üreten kuruluşlar için de bazı stratejiler ortaya koymaktadır.
Özet (Çeviri)
This study aims to examine the purchase intention patterns of Yemen's women related to halal cosmetic products. The study focuses on the factors that effect of halal cosmetic purchase intention that are religiosity, halal certification and health consciousness. Another purpose to make this study that no previous similar studies where done in Yemen that shows the factors which are religiosity commitment, health consciousness and halal certification effect on the halal cosmetic purchase intention.. The main aim of this study is to propose a new conceptual framework for halal cosmetics. The finding of this study female respondents were 419 people. The purpose of this study is to examine the relationship between religiosity commitment, halal certification, health consciousness and purchase intention toward halal cosmetics products. The finding of this study reveals that three hypotheses are supported (H1, H2, H3). It shows that religious commitment, halal certification and health consciousness have a significant and positive relationship with purchase intention towards halal cosmetics products. However, the most powerful relationship is coming from religiosity commitment. Also this paper provided the instrument for halal product manufacturing organizations identified with examinations gives general benefits of the trouble of an association an astounding cognizance concerning which assertion for a halal result starting with client towards halal cosmetic products.