Analysis of impacts of branding strategies on consumers and non-consumers' behaviors: The case of Mercedes Benz
Stratejilerinin etki ve sonuçlarının tüketici ve tüketici olmayan gruplar için analizi: Mercedes Benz örneği
- Tez No: 712016
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HATİCE ŞEHİME ÖZÜTLER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Markalaşma, tüketici satın alma davranışı, müşteri memnuniyeti, müşteri sadakati, Branding, consumer buying behavior, customer satisfaction, customer loyalty
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 91
Özet
Marka stratejileri, hedef müşterilerini çekmek için belirli bir pazarda ürün veya hizmetlerini pazarlama veya reklam yapma yollarını ifade eder. Marka stratejilerinin, tüketici satın alma davranışıyla doğrudan ilişkisinin yanı sıra, tüketici dışı davranışlarla da önemli bir bağlantısı vardır. İnsanların çekicilik ve benzerlik algıları marka bilinirliği ile şekillenir. Çeşitli bölgesel ve dünya çapındaki işletmeler, dünyadaki her sektörün bir parçasıdır ve hepsi üstün ve artırılmış sonuçlar için çabalamaktadır. Markalaşma bu açıdan önemlidir, çünkü buluş ve teknik ilerleme, herhangi bir şirketin amaçlanan pazar yerinde etkili olması için esastır. Çalışmanın temel amacı, markalaşma stratejilerinin bir malın tüketicileri ve tüketicisi olmayan potansiyel müşteri davranışlarındaki etkilerini Mercedes Benz örneği üstünden anlamak ve analiz etmektir. Mercedes-Benz, Alman otomobil üreticisi Daimler AG'nin Mercedes-Benz etiketi altında birinci sınıf araçlar, otobüsler, otobüsler ve kamyonlar üreten uluslararası bir segmentidir. Bu nedenle, çalışmada tüketici ve potansiyel müşterilerin markaya yaklaşımlarını değerlendirmek amacıyla kısa bir anket analizi uygulanmıştır.
Özet (Çeviri)
Branding strategies refers to the ways business market or advertise their products or services in a specific market to attract their target customers. Branding strategies have a direct relationship with consumer buying behavior along with significant connection with non-consumer behavior as well. Human perceptions of appeal and similarity are shaped by brand awareness. Various regional and worldwide businesses are a portion of each sector around the world, and they are all striving for superior and boosted results. Branding is essential in this regard because invention and technical progression are essential for any corporation to be effective in its intended marketplace. The primary objective of the study is to understand and analyze the impacts of branding strategies on consumer and non-consumer buying behavior as a case study about Mercedes Benz. Mercedes-Benz is an international segment of the German automaker Daimler AG that produces premium vehicles, buses, coaches, and trucks under the Mercedes-Benz label. Therefore, the study conducted a short survey analysis to review consumer and non-consumer buying behaviors towards the brand.