The effect of social media on customer loyalty andcompany performance of insurance industry
Sigorta sektörünün müşteri sadakatine ve şirket performansına sosyal medyanın etkisi
  1. Tez No: 715082
  2. Yazar: EYABİ PRESTON MBONYA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. VEDAT ULUSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sigortacılık, İşletme, Insurance, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Social Media, Customer Loyalty, Insurance Industry, and Company Performance, Sosyal Medya, Müşteri Sadakati, Sigorta Sektörü ve Şirket Performansı
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
Social networking is described as websites linking large numbers of people from all over the world who share similar views, opinions, and activities. Social networks are used for the sharing of opinions and feedback of a specific product, service, or brand to collect facts and suggestions to make the necessary buying decision. Attempting to attract customer interest and retaining loyalty is deemed a difficulty in a competitive market. Considering the rate of internet usage in the universe and the general usage of different devices such as phone, laptop and/or notebook, particularly among young generations, as well as the growth of social networks in a digital world in terms of their roles and the impressibility of people from the same category in this area, it is obvious that social media marketing must be observed and prepared for. It is on this note this study examined the effect of social media on customer loyalty and company performance of the Cameroonian insurance industry. Primary form of survey method was used which was sourced from the customers of insurance companies in Cameroon. The 210 returned questionnaires were analyzed with frequency analysis, correlation analysis and regression analysis. The demographic of the participants had reported that male participants are 114(54.3%) and female are 96(45.7%) and the education level indicated that 50(23.8%) have bachelor's degree, 89(42.4%) have Masters' degree, 59(28.1%) own Doctorate Certificate while 12(5.7%) own other certificates. The findings reported that a weak and significant correlation exists between company performance and customer loyalty, company performance and email marketing exhibited a weak and insignificant correlation a weak and insignificant iii correlation exists between company performance and internet advertising, company performance and social media revealed a weak and insignificant relationship. Meanwhile, the connection between customer loyalty and email marketing showed a weak and significant connection, customer loyalty and internet advertising indicated that a weak and insignificant exist between the variables. More so, the correlation between customer loyalty and social media marketing exhibited a weak and insignificant relationship exist between customer loyalty and social media marketing.
Özet (Çeviri)
Sosyal ağ, dünyanın her yerinden benzer görüş, görüş ve faaliyetleri paylaşan çok sayıda insanı birbirine bağlayan web siteleri olarak tanımlanmaktadır. YouTube, Instagram ve Facebook, Pinterest, önemli bir kullanıcı yüzdesine sahip olan sosyal medya sitelerinden bazılarıdır. Bunlar ayrıca, gerekli satın alma kararını vermek için gerçekleri ve önerileri toplamak için belirli bir ürün, hizmet veya markanın görüşlerinin ve geri bildirimlerinin paylaşılması için kullanılır. Müşteri ilgisini çekmeye çalışmak ve sadakati korumak artık rekabetçi bir pazarda bir zorluk olarak görülüyor. Evrendeki internet kullanım oranı ve bu tür cihazların özellikle genç nesiller arasındaki genel kullanımı, sosyal ağların dijital dünyada rolleri açısından büyümesi ve aynı kategoriden insanların bu konudaki etkilenemezliği göz önüne alındığında. Sosyal medya pazarlamasının izlenmesi ve buna hazırlıklı olunması gerektiği açıkça görülmektedir. Bu çalışmada sosyal medyanın Kamerun sigorta sektörünün müşteri sadakati ve şirket performansı üzerindeki etkisi incelenmiştir. Kamerun'daki sigorta şirketlerinin müşterilerinden elde edilen birincil anket yöntemi kullanılmıştır. Geri dönen 210 anket, frekans analizi, korelasyon analizi ve regresyon analizi ile analiz edilmiştir Katılımcıların demografisi erkek katılımcıların 114(%54,3) ve kadınların 96(%45,7) olduğunu belirtmiş ve eğitim düzeyi 50(%23,8) lisans, 89(%42,4) yüksek lisans, 59 (%28,1) Doktora Sertifikasına sahipken, 12'si (%5.7) diğer sertifikalara sahiptir. Bulgular, şirket performansı ile müşteri sadakati arasında zayıf ve anlamlı bir ilişki olduğunu, şirket performansı ile e-posta pazarlamasının zayıf ve önemsiz bir ilişki gösterdiğini, şirket performansı ile internet reklamcılığı arasında zayıf ve önemsiz bir ilişki olduğunu, şirket performansı ile sosyal medya arasında zayıf ve önemsiz bir ilişki olduğunu ortaya koymuştur. Önemsiz ilişki. Bu arada, müşteri v sadakati ve e-posta pazarlaması arasındaki bağlantı zayıf ve anlamlı bir bağlantı gösterirken, müşteri sadakati ve internet reklamcılığı değişkenler arasında zayıf ve önemsiz bir bağlantı olduğunu göstermiştir. Dahası, müşteri sadakati ile sosyal medya pazarlaması arasındaki ilişki, müşteri sadakati ile sosyal medya pazarlaması arasında zayıf ve önemsiz bir ilişki olduğunu ortaya koymuştur.