Social and economic impact of terrorism in Nigeria: Boko Haram as a case study
Nijerya'da terörizmin sosyal ve ekonomik etkisi: Bir vaka çalışması olarak Boko Haram
  1. Tez No: 719404
  2. Yazar: HUZAIFAH OLALEKAN ASHADE
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MURAT YEŞİLTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Public Administration, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Boko Haram, Nijerya'da Terör, Sosyoekonomik Etkiler, Eğitim Sektörü, Siyasi Yapı, Boko Haram, Terrorism in Nigeria, Socioeconomic Impacts, Educational Sector, Political Structure
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
Bu çalışma, literatürde mevcut kanıtları sentezleyerek Boko Haram terörist grubunun Nijerya'daki sosyo-ekonomik etkilerini araştırdı. Bu çalışma, terör faaliyetlerinin ülkenin sosyoekonomik faaliyetleri üzerinde önemli olumsuz etkileri olduğunu göstermiştir. Terör saldırıları ağırlıklı olarak ülkenin kuzeydoğu kesiminde yer almakta ve kuzey merkez ve komşu ülkelere yayılmaktadır, ancak etkileri ve etkileri güneye doğru insan ve hayvan göçü nedeniyle ülke genelinde hissedilmekte, dolayısıyla göçmen ve hayvan sayısı artmaktadır. ev sahibi toplulukların sürtüşmeleri ve çatışmaları. Nijerya'da tanımlanan terörizmin kritik olumsuz sosyoekonomik etkilerinden bazıları, insanların doğal yerleşim yerlerinden yerlerinden edilmelerini, dolayısıyla onların kendi ülkelerindeki başka bir toplulukta mülteci ve yerinden edilmiş kişilere dönüştürülmesini, ekonomik faaliyetlerin kesintiye uğramasını, geçim kaynaklarının, iş dünyasının kaybedilmesini içerir. ve mülkler ve insanları yoksullara çevirmek, kayınpederleri ve emirleri bozmak. Böylece bu, suç oranlarını ve toplumsal kusurları, yerel eğitim sisteminin kaybını artırır; sağlık sistemi; sosyal; siyasi ve ekonomik yapılar, doğrudan yabancı ve yerel yatırımların kaybı, devlet gelirlerinin kaybı ve terörle mücadele operasyonları için büyük bütçe tahsislerinin artması ve doğal kaynaklar üzerindeki baskı. Bu çalışmadan elde edilen bulgular, Boko Haram terör faaliyetlerinin ülkenin sosyoekonomik yönünü olumsuz etkileyerek, ülke ekonomisine ve halkının barış içinde bir arada yaşamasına önemli bir yük getirdiğini; bu nedenle hükümetin mevcut terörle mücadele önlemlerinin etkinliğini artırmaya yönelik daha fazla çabayı yoğunlaştırması hayati önem taşımaktadır.
Özet (Çeviri)
This study investigated Boko Haram terrorist group's socio-economic implication in Nigeria by synthesizing evidence available in the literature. This study showed that terrorist activities have significant negative impacts on the socioeconomic activities of the country. Although the terrorist attacks are majorly domiciled in the Northeastern part of the country and spreading to the North central and neighboring countries, the effects and impacts are felt across the country due to internal migration of people and livestock down to the south, thereby increasing migrant and host communities' frictions and conflicts. Some of the critical negative socioeconomic impacts of terrorism in Nigeria identified includes displacement of people from their natural settlement, thereby turning them into refugees and IDPs in another community in their own country of birth, disruption of economic activities, loss of means of livelihood, business and properties and turning people to paupers, breakdown in-laws and orders. Thus, this thereby increases crime rates and social vices, loss of local educational system; healthcare system; social; political and economic structures, loss of direct foreign and local investments, loss of government revenues, and increase of incurrence of huge budgetary allocation for counter-terrorism operations as well as the strain on natural resources. Findings from this study showed that Boko Haram terrorist activities have negatively impacted the socioeconomic aspect of the country, thereby placing a significant burden on the national economy and peaceful coexistence of its people; it is therefore vital for the government to intensify further efforts on improving the effectiveness of the counter-terrorism measures that are in place.