Nation branding strategies in Hungary and Turkey
  1. Tez No: 722263
  2. Yazar: NESLİHAN GÖKÇE UYGUR
  3. Danışmanlar: DR. SZABOLCS NAGY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Ülke markalama, Marka denkliği, Macaristan ve Türkiye'de ulus markalama stratejileri
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Miskolci Egyetem [ME] University of Miskolc
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
Ülke markalama nispeten yeni bir kavramdır. Yirmi birinci yüzyılda küreselleşme süreciyle birlikte rekabet artık sadece büyük şirketlerde değil aynı zamanda ülkeler arasında da görülmektedir. Ulus markalama araçlarını en etkin şekilde kullanabilen ülkeler itibar elde etmektedir. Bu yüksek lisans tezinin amacı, Macaristan ve Türkiye'yi bir ulus markası olarak geliştirmek ve tartışmaktır. Bu tez çalışmasında, öncelikle marka bilincinin tanımı, yapısı, işlevi, mekanizması açıklanmaktadır. İkinci bölümde, ülke markasının kamu diplomasisi, pazarlama alanları ve yumuşak güç ile ilişkisi incelenmiş ve Macaristan ve Türkiye'de uluslar arası markalaşma stratejileri tartışılmıştır. Son bölümde ise, potansiyel ülke markaları olduklarını varsayarak, Macaristan ve Türkiye analiz edilmiştir. Marka denkliği: Macaristan ve Türkiye örneklerle incelenmiş ve birbiriyle karşılaştırılmıştır. Bu çalışma, ülke marka stratejileri ve kavramları hakkında bilgi edinmek için örnek çalışma olarak kullanacaktır. Bu çalışma kapsamında içerik analizi yöntemi kullanılarak konu ayrıntılı olarak incelenmiş, konuyla ilgili kitaplar, makaleler, internet siteleri, anketler, indeksler ve raporlar İngilizce, Türkçe ve Macarca olarak kullanılmıştır. Ulus markalama uzmanlarının görüşlerine göre, ulus markalamanın ülkenin gerçekleri üzerine inşa edilmesi gerekir. Bu tez çalışmasının sonucunda, ulus markalamanın, kamu diplomasisi, pazarlama ve yumuşak güç gibi alanları aşan bir alan olduğunu söylemek mümkündür. Ulus marka olmak isteyen bir ülke, yeni fikirler, yeni ürünler, yeni teknolojiler vb. geliştirmelidir. Bu bağlamda Macaristan ve Türkiye, iyi ve güçlü bir ulus marka haline gelebilir. Ülke markalama, mevcut ülke algısını diğer ülkelerin gözünde değiştirebilmek için bir avantaj olabilir.
Özet (Çeviri)
Nation branding is a relatively new concept. Competition in the twenty-first century with the globalization process not only in the big companies but also in the nations and the competitive environment. Countries that can use national branding tools most effectively can be able to reach the global reputation in the world. The purpose of this master thesis is to develop and discuss Hungary and Turkey as a nation brand. In this master's thesis, first of all, the definition of nation branding, its structure, function, mechanism are explained. Secondly, the relationship of nation branding with public diplomacy, marketing areas, and soft power are examined and nation branding strategies in Hungary and Turkey is discussed. Finally, the study's punctuated by analyzing Hungary and Turkey, assuming that they are potentiel nation brands. Brand equity: The case of Hungary and The case of Turkey are examined with examples and comparison is made between each other. This study will use the case study approach to gain insight into nation branding strategies and concept. Hungary and Turkey as a nation within the parameters of nation branding. During this study, by using the method of content analysis, the subject has examined in detail and books, articles, internet websites, surveys, indexes and reports related to the subject have been used in English, Turkish and Hungarian. Nation branding experts' view is that nation branding should be built on the realities of the country. As a result of this master's thesis, we can say that national branding goes beyond areas like public diplomacy, marketing, and soft power. A country that wants to be a national brand should provide new ideas, products, technologies etc. These innovations require a certain people infrastructure. In this context, Hungary and Turkey can become a good nation brand. Nation branding can be an advantage to change already exist country image on the other eye of countries. Key Elements: Nation Branding, Brand Equity, Nation Branding Strategies in Hungary and Turkey.