İyi olma hali (wellbeing) stratejilerinin insan kaynakları uygulamalarına yansımaları: Nitel bir araştırma
Reflections of wellbeing strategies on human resources pratices: A qualitavite research
- Tez No: 725254
- Danışmanlar: DOÇ. DR. RAMAZAN TİYEK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İşletme, Labour Economics and Industrial Relations, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: İyi Olma Hali, Mutluluk, Performans, İş tatmini, Bağlılık, Wellbeing, Happiness, Performance, Job saticfaction, Commintment
- Yıl: 2022
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kırklareli Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 151
Özet
Literatürde wellbeing kavramı, bireyin iyi olma hali olarak ifade edilmektedir. İyi olma hali, tarih boyunca farklı disiplinler tarafından incelenmekte ve insanın nasıl mutlu ve nasıl iyi olacağı sorusuna yanıt aramaktadır. Temel olarak insanın mutlu olmasını konu alan wellbeing kavramının geçmişten günümüze refahın farklı yönlerine odaklandığı görülmektedir. Bu tez çalışması, iyi olma kavramının geçmişten günümüze nasıl geliştiğine ışık tutmayı ve iyi olma kavramına genel bir bakış sunmayı amaçlamaktadır. Çalışma kapsamında Türkiye'de wellbeing stratejisi uygulayan kurumsal şirketlerle görüşme yapılarak nitel veri çalışması yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
The concept of wellbeing is expressed in literature as the well-being of a person. Being well has been studied from different disciplines throughout history and an answer has been looked for to the question of how a person can be happy and well. It is seen that the concept of wellbeing, which is basicly about a person's being happy, has focused on the different aspects of welfare from past to present. This thesis study aims to shed light on how the concept of wellbeing has developed and to cast an eye on the concept of wellbeing. In this study, it is searched that when the wellbeing of a person is provided, how the happiness, performance, commintment and job saticfaction of the worker is effected. In the study, qualitative data study has been done by interwieving with corparate companies applying wellbeing strategy in Turkey.