Televizyon reklamlarının tüketici tutumuna etkisi:araba reklamı örneği
The impact of television advertisements on consumerbehavior: Example of car advertising
  1. Tez No: 727293
  2. Yazar: KENAN BULUT
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. REMZİYE TERKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Reklamcılık, Advertising
  6. Anahtar Kelimeler: Tüketici Davranışı, Reklam, Televizyon Reklamları, Pazarlama İletişim, Consumer Behavior, Advertising, Television Advertising, Marketing Communications
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Girne Amerikan Üniversitesi
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
Pazarlama karmasında önemli bir konuma sahip olan reklamların kar amacı ile ürün veya hizmet sunan işletmenlerin tüketicileri etkileme, satış oranlarını yükseltme ve ürünlerin tanıtılması aşamasında sıklıkla kullanılan yöntemler arasında yer almaktadır. Özellikle televizyon kanallarında oynayan reklamların geniş kitlelere hitap ederek çok sayıda kişiye ulaşabilir olması da iletişim aracı olarak televizyonların kullanılması artı bir avantajdır. Reklamların hedefinde bulunan kişiler genel olarak tüketim yapan kesim olarak da ifade edilebilir. Pazarlama iletişim unsurları arasında yer alan reklamların tüketicilerin tutumlarını ve davranışlarını etkileme konusunda etkisi büyüktür. Televizyon kanallarında oynayan reklamlara karşı geliştirilen olumlu tutumlar“beğeniler”şeklinde ifade edilirken, olumsuz tutumlarda“beğenilmezlik”şeklinde adlandırılmaktadır. Kısacası televizyon kanallarında oynayan reklamların tüketicilerin reklamlara karşı geliştirdikleri tutumlar satın alma sürecinde tüketici davranışını belirleyen unsurlar olarak ifade edilebilir. Yapılan araştırmanın da amacı televizyon reklamların tüketici davranışlarına etkisini belirlemek olarak belirlenmiştir. Bu kapsam doğrultusunda yapılan analizler sonucunda araştırmaya katılan katılımcıların verdikleri cevaplar doğrultusunda televizyon reklamları ile tüketicilerin demografik özellikleri arasında pozitif yönde anlamlı bir etkinin olduğu belirlenmiştir. Demografik özellikler arasında cinsiyet, ii medeni durum, yaş, eğitim durumu ve reklamlardan etkilenerek ürün satın alma gibi özellikler yer almaktadır.
Özet (Çeviri)
Marketing group a prime location ads on a profit offering products or services that operators with consumer product sales without affecting the rates of stage upgrade and frequently used method. Especially playing in television ads by addressing large audiences can reach a large number of people is the use of television as a means of communication plus is an advantage. The ads target people who cut consumption in General can be expressed as. Among the elements of marketing communication advertising attitudes and behavior of consumers at it, this effect is greater. Television channels developed positive attitudes towards ads playing“likes”is being expressed in the form, in the form of negative attitudes in“like”. In short, television plays a advertisements on consumers attitudes developed against the ads purchasing process determines the behavior of the consumer in the elements can be expressed as. The purpose of the research is to determine the effect of television advertising as consumer behavior. This is in line with the scope of analyses involved in research as a result of participants according to their answers to the demographic characteristics of consumers with television commercials include a significant positive effect. Demographic data include gender, marital status, age, education and advertising influenced by features such as purchasing items from.