A Sociological analysis of the attitudes and value judgements of two high schools students in Ankara
Ankara'daki iki lisenin öğrencilerinin tutum ve değer yargılarının sosyolojik analizi
  1. Tez No: 72959
  2. Yazar: BETÜL ULUFER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KAYHAN MUTLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Lise öğrencileri, Tutumları ve Değer Yargılan. IV, High School Students, Attitudes and Value Judgements. Ul
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 148
Özet
öz ANKARADAKİ İKİ LİSENİN ÖĞRENCİLERİNİN TUTUM VE DEĞER YARGILARININ SOSYOLOJİK ANALİZİ Ulufer, Betül Yüksek Lisans Tezi, Sosyoloji Bölümü Tez Yöneticisi: Prof.Dr.Kayhan Mutlu Eylül 1998, 134 sayfa. Bu araştırmanın amacı, iki farklı lisenin öğrencilerinin yaşam hakkındaki tutum ve değer yargılarının karşılaştınlmasıdır. Öğrencilerin inanç, düşünce ve değerleri içinde bulundukları sosyo-ekonomik koşullarıyla karşılaştınlmıştır. Bu çalışmada veri toplamak için anket düzenlenmiştir. Anket iki bölümden oluşmuştur. İlk bölümde öğrencilerin yaş, cinsiyet, kardeş sayısı, anne-baba eğitimi ve mesleği, aile geliri ve cep harçlığı gibi demografik özelliklerine ilişkin sorular; ikinci bölümde ise öğrencilerin, sosyal hayat ve insanlar hakkındaki inanç, değer, düşünce ve tutumlarını araştıran sorular bulunmaktadır. Örneklem, biri özeL diğeri devlet lisesi öğrencileri olmak üzere 600 kişiyi kapsamaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A SOCIOLOGICAL ANALYSIS OF THE ATTITUDES AND VALUE JUDGEMENTS OF TWO HIGH SCHOOLS' STUDENTS IN ANKARA Ulufer, Betül M.S. Department of Sociology Supervisor: Prof. Dr.M. Kayhan Mutlu September 1998,134. pages. The aim of this research is to compare two different High Schools' Students' attitudes and value judgements about life. Their beliefs, ideas and values were compared with socio-economic conditions in which they live. In this study, it has been used questionnaires to collect data. Questionnaires consisted of two main parts; the first part includes the questions about demographic characteristics of the subjects, such as age, sex, number of sibling, mother's and father's education and occupation, family income and pocket money. The second part consists of the questions about beliefs, values, ideas and attitudes of the subjects related to social life and people. In this research, the sample size was 600 cases from two different high schools: a private and a public school.