Socioeconomic and sociocultural impacts of tourism in Avanos
Turizmin Avanos'ta sosyoekonomik ve sosyokültürel yapıya etkileri
  1. Tez No: 72964
  2. Yazar: NEJLA OKUR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KAYHAN MUTLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Turizm, Sociology, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Turizm, Turistler, Turizm Sektörü, Kalkınma, Etkiler, Tutumlar iv, Tourism, Tourists.Tourist Industry, Development, Impacts, Attitudes III
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 124
Özet
öz TURİZMİN AVANOS'UN SOSYO EKONOMİK VE SOSYO KÜLTÜREL YAPISINA ETKİLERİ OKUR, Nejla Yüksek Lisans, Sosyoloji Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Kayhan MUTLU Ocak 1998, 111 Sayfa Bu çalışma, Avanos'ta 100 kişi ile yapılan görüşmelerde onların turizme ve turistlere yönelik yaklaşımları ve turizmin yöreye yapmış olduğu etkiler hakkında bilgi edinmeyi amaçlamaktadır. 38 sorudan oluşan anket formu temel alınarak mülakatlar gerçekleştirilmiş ve elde edilen sonuçlar SPSS programında yorumlanmıştır. Çalışma Avanos'ta yaşayan kişilerin turizme yaklaşımlarını içermesi nedeni ile dağılım çizelgesi hazırlanmış ve bu yaklaşımları ölçme amacıyla ele alınmıştır. Turizmin Avanos'taki sosyo ekonomik ve sosyo kültürel yapıya etkileri olup olmadığı irdelenmek istenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SOCIOECONOMIC AND SOCIOCULTURAL IMPACTS OF TOURISM IN AVANOS OKUR, Nejla M. S., Department of Sociology Supervisor: Prof. Dr. Kayhan MUTLU January 1998, 111 pages In this study, it is aimed to determine attitudes of native people of Avanos towards tourism and tourists and socioeconomic and sociocultural impacts of tourism on Avanos by the help of interviews in Avanos. The questionnaire including 38 questions is the basis for the interviews and the data gathered from them have been analyzed on SPSS. Frequency distributions have been received to measure their attitudes. This study aims to determine tourism as a social movement influential on the social, economic and cultural structure of Avanos or not.