Hiring the best for the organization through interviewing: A case of three companies
Organizasyon için en iyi personelin görüşme metodu ile istihdamı: Üç şirketlik bir olay
  1. Tez No: 72965
  2. Yazar: AYŞE MERVE ERGÜN AKÇAEL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALAEDDİN TİLEYLİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: işe almada görüşme prosesi, görüşme kılavuzu, görüşme değerlemesi IV, selection interviewing process, interview guide, interview evaluation III
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 121
Özet
öz ORGANİZASYON İÇİN EN İYİ PERSONELİN GÖRÜŞME METODU İLE İSTİHDAMI: ÜÇ ŞİRKETLİK BİR ÖRNEK OLAY Ergün (Akçael), Ayşe Merve Yüksek Lisans, İşletme Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Alaeddin Tileylioğlu Nisan 1998, 111 sayfa Bu çalışma, üç şirketin beyaz yakalı personelini işe alma sürecindeki görüşme yöntemlerini bir örnek olay şeklinde incelemiştir. Şirket uygulamalarının tanımlanmasından sonra, bir“Görüşme Kılavuzu”ve bir“Görüşme Değerleme Formu”nu içeren yeni bir görüşme metodu geliştirmeye çalışmıştır. Önerilen metodu şirketlerden birinde örnek uygulama ile denemiş ve sonuçlan paylaşmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT HIRING THE BEST FOR THE ORGANIZATION THROUGH INTERVIEWING: A CASE OF THREE COMPANIES Ergün (Akçael), Ayşe Merve MBA, Department of Management Supervisor: Prof. Dr. Alaeddin Tileylioğlu April 1998, 111 pages This thesis is mainly a case study in which selection interviewing processes for white collar employees of the three sample companies will be analysed. After the description of the company practices, a new model of interviewing, an“Interview Guide”and an“Evaluation Form”, will be developed for these companies. Finally, the proposed model will be tested in a sample application in one of the companies.