Foreign language medium education in secondary schools in Turkey
Türkiye'de orta dereceli okullarda yabancı dille öğretim
- Tez No: 72980
- Danışmanlar: DOÇ. DR. JOSHUA BEAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Education and Training, English Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Yabancı dille eğitim, ana dille eğitim, iki dille eğitim. IV, Foreign language medium education, mother tongue education, bilingual education m
- Yıl: 1998
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 91
Özet
öz TÜRKİYE'DEKİ ORTA DERECELİ OKULLARDA YABANCI DİLLE EĞİTİMİ Görgülü, Banu Yüksek Lisans Tezi, İngiliz Dili Öğretimi Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Joshua Bear Nisan 1998, 84 sayfa Bu tezin başlıca amacı, Türkiye'deki yabancı dille eğitimin yanında ve karşısındaki görüşlerin detaylı bir incelemesini yapmaktır. Bunu yapabilmek için, iki dilde eğitimin uygulanabilir olduğu durumlar tartışıldı ve Türkiye'deki durumlar karşılaştırıldı. Bugünkü durum hakkında daha iyi bir görüşe sahip olabilmek amacıyla Türkiye'deki yabancı dil eğitiminin tarihi de verildi. İki tarafın görüşleri ve birbirlerinin görüşlerine karşı tepkileri, duruma daha geniş açıdan bakabilmek için bir dayanak sağlamak amacıyla detaylı olarak anlatıldı. Son olarak, ileriki araştırmalar için bir başlama noktası sağlamak için, bu alanda yapılması gereken araştırma çeşitleri sunuldu.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FOREIGN LANGUAGE MEDIUM EDUCATION IN SECONDARY SCHOOLS IN TURKEY Görgülü, Banu M.A., in English Language Teaching Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Joshua BEAR April 1998, 84 pages The primary aim of this thesis is to provide a detailed examination of the arguments in favour of and against foreign language medium education in Turkey. In order to do this, cases where bilingual education is practical were discussed and compared with the situation in Turkey. A historical background to foreign language education in Turkey was provided as well, so as to have a clearer view of the current situation. The arguments of both parties and their reactions to each others' views were explained in detail to provide a standpoint to consider the issue from wider perspectives. Finally, the kinds of research studies needed in the area were presented to suggest a starting point for further research.