EFL teachers' self-assessment of rapport building in EFL classroom in a online environment
İngilizce yabancı dil ögretmenlerinin öz-yeterlilik inançları ve çevrimiçi bir ortamda katılımları
  1. Tez No: 732715
  2. Yazar: NARGİZ MUSTAFAYEVA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. VEYSEL KILIÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Education and Training, English Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: İngilizce Yabancı Dil (EFL), Öz-Değerlendirme, Öz Yeterlik, Konuşma Becerileri, English Foreign Language (EFL), Self-Evaluation, Self-Efficacy, Speech Skills
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
Bu çalışmanın amacı, Ingilizce Yabanci Dil (EFL) eğitmenlerin öz değerlendirmeleri ile öğretmenlerin İngilizce konuşma becerilerini değerlendirmeleri arasında bir bağlantı olup olmadığını araştırmaktır. Araştırmada, Türkiye'de İngilizce üzerine araştırma yapan EFL araştırmacıları sistem araştırması olarak tanımlandı. Bu nedenle cinsiyet, yaş ve düzenleme grubu kısıtlaması yapılmamıştır. Bu nedenle çalışma kategorisinin kapsamı mümkün olduğu kadar geniş tutulmuştur. Cinsiyet nedeniyle, yaş, araştırmaya uygulanan analiz için bağımsız değişkendir. Çalışmada, birkaç derecede İngilizce bilen eğitmenler, kendilerini değerlendirme şekillerinde farklılıklara neden olabilir. Daha yüksek derecede özelliklere sahip eğitmenler, konuşmalarını daha düşük dereceli eğitmenlere göre daha iyi tanımlayacaklardır.
Özet (Çeviri)
The study aims to examine whether there is a contact between English Foreign Language (EFL) instructors' self-evaluation and teachers' evaluation of English-speech skills. In the research, EFL instructors researching English in Turkey are described as the research of system. Therefore, no gender, age, and regulation group restrictions were made. Therefore, the extent of the working category was kept as wide as probable. Since gender, age is the independent variable, for analysis, applied to the research. In the study, instructors with a few degrees in English might cause variations in the way they assessed themselves. The instructors with a higher degree of characteristics are likely to define their speech better than the instructors with lower degrees.