The effect of brand strength on consumers behavior during covid-19: An empirical study
Covid-19 sürecinde marka gücünün tüketici davranışlarına etkisi: Ampirik bir çalışma
  1. Tez No: 734089
  2. Yazar: DİALA KHALED HAROUN AL. KHUSHMAN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ TAYFUN TUNCAY TOSUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Covid-19, Marka bilinirliği, Marka sadakati, Satın Alma Kararı, Marka güveni, Fox Brand Collection”, Ürdün, Covid-19, Brand awareness, Brand loyalty, Purchase Decision, Brand trust, Fox Brand Collection”, Jordan
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
Covid-19'un yayılmaya başladığının açıklanmasından bu yana dünya çapında ekonomik sektörler ve küresel ticaret hareketleri önemli ölçüde etkilenmiştir. Bu etkilerin sonucunda birçok şirket, pazarlama taktiklerini değiştirmiş, tüketici grupları için yeni dijital ürünler ve çözümlerler geliştirmiştir. Bu, cazip bir çevrimiçi ortamda rekabet avantajı kazandırır ve elektronik olarak müşteri kazanma fırsatı sağladığı için markanın değeri üzerinde önemli bir etki yaratır. Bu çalışmada, Ürdün'de Covid-19 döneminde kazançlarını artıran yeni bir Ürdün markası olan“Fox Brand Collection”analiz edilmiştir. Analiz sonuçları, tüketicilerin büyük çoğunluğunun yeni bir Ürdün markası olan“Fox Brand Collection”'nin kalitesine ve lüksüne olan hayranlığını dile getirdiğini ve bu yeni markanın müşterilerinin ihtiyaçlarını dikkate aldığını gösteriyor. Bu araştırma, bu alanda gelecekteki akademik çalışmaların odak noktasının, markanın bireyin yaşam tarzına uygunluğunu ve tüketicinin kişiliğini ifade etme ve müşteriye yüksek bir statü“Zarafet ve Güven”verme yeteneğini göstererek, marka tarafından üretilen duygu ve hisleri çekmede elektronik reklam kampanyalarının güçlendirilmesini önermektedir.
Özet (Çeviri)
The Economic sectors and global trade movements around the world have been significantly affected since the outbreak of Covid-19 was announced. As a result of these effects, many companies have changed their marketing tactics and developed new digital products and solutions for consumer groups. This gives a competitive advantage in an attractive online environment and has a significant impact on the value of the brand as it provides the opportunity to acquire customers electronically. In this study,“Fox Brand Collection”, a new Jordanian brand that increased its earnings during the Covid-19 period in Jordan, is analyzed. The analysis results demonstrate that the vast majority of consumers express their admiration for the quality and luxury of a new Jordanian brand,“Fox Brand Collection”, and that this new brand takes into account the needs of its customers. This research offers that the focus of future academic studies in this area should strengthen electronic advertising campaigns in attracting brand-generated emotions and feelings by demonstrating the brand's relevance to the individual's lifestyle and its ability to express the consumer's personality and provide the customer a high status“Elegance and Confidence”.