Örgütsel güven ile çalışanların iş tatmini arasındaki ilişki ve buna yönelik bir araştırma
The relationship between organizational trust and job satisfaction and a research
- Tez No: 734296
- Danışmanlar: PROF. DR. SALİH GÜNEY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Güven, Örgütsel Güven, İş Tatmini, Trust, Organizational Trust, Job Satisfaction
- Yıl: 2022
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 232
Özet
Kodlama sektörü, ekonominin büyümesinde ve gelişmesinde giderek daha önemli hale gelmektedir. Kodlama sektöründe faaliyet gösteren işletmelerinin karlılığı bakımından insan faktörü son derece önemli bir rol oynamaktadır. Bütün örgütler amaç ve hedeflerine ancak çalışanların başarısı ile ulaşabilmektedirler. Çalışanlar ise güven duyabilecekleri ve yüksek düzeyde iş tatminine sahip olabilecekleri örgütlerde verimli olabilmektedir. Bu araştırmanın amacı, bilgisayar mühendislerinin örgütsel güven algısı ve iş tatmini düzeylerini belirlemek ve bu iki değişken arasındaki ilişkiyi incelemektir. Araştırmanın evrenini Tunus'ta bulunan ve kodlama sektöründe faaliyet gösteren işletmenin bilgisayar mühendisleridir. Anket çalışmamız ise 211 bilgisayar mühendis üzerinde uygulanmıştır.
Özet (Çeviri)
The coding industry becomes increasingly important for the growth and development of economy. The human factor plays an extremely important role in the profitability of businesses in the coding industry. Organizations can reach their goals and objectives only through the success of their employees. On the other hand, employees can be productive in organizations that they can trust and that will provide a high level of job satisfaction. The purpose of this research is to identify the organizational trust perception and job satisfaction levels of computer engineers and to examine the relationship between these two variables. The population of the research is the computer engineers working at a company in the coding industry in Tunisia. The participating computer engineers working at the company operating in the coding industry have completed the survey of the study (211 computer engineers). The relationship between organizational trust perceptions and job satisfaction levels of the computer engineers working in the coding industry were examined by using the data obtained from the surveys.