The impact of social mediaplatforms on college student's choice
Üniversite öğrencilerinin tercihlerinde sosyal medya platformlarının etkisi
  1. Tez No: 735671
  2. Yazar: MUTAZ JAMAL KADAD
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. BOUCHRA SOUMMAKIE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal Medya Platformları, Yüksek Öğretim, Sosyal Medya Platformlarının Akademik Kullanımı, Sosyal Medya Pazarlaması
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Antalya Bilim Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 72
Özet
Sosyal medya; kullanıcılar için basit, faydalı ve kullanışlı bir şekilde bilgi paylaşmanın benzersiz bir vasıta olmaya devam ediyor. Bu durum, sosyal medyanın hızlı ve değişen gelişimine ayak uydurmak için daha fazla bilimsel çalışmanın yapılmasını sağlamıştır . Sosyal medya konusu, araştırmacıları akademik yaşamın yararına kullanmak ve uyarlamak için meşgul etti. Eğitim kurumlarındaki yöneticiler ve karar yapıcılar/vericiler de kayıtlı öğrenci sayısını artırmak için akademik pazarlamada kullanılmak üzere uyarlamak için meşgul oldukları gibi . Bu makale, öğrencilerin kullandığı son derece kabul edilebilir sosyal medya türlerini incelemeyi amaçlamaktadır. Ayrıca bu yöntemlerin üniversiteye kayıt sürecinde öğrenciler için karar alma sürecindeki rolünün incelenmesi amaçlanmıştır. Bu çalışmada araştırmacı, araştırmada metodolojik bilimsel teoriyi dikkate alarak ve İki farklı ülkeden üç üniversitede rastgele bir öğrenci örneklemesi kullandı, öyleki rastgele örneklerden veri elde etmek için tüm nicel ve nitel yöntemlerini uygulayarak ve yarı yapılandırılmış anketleri kullanıldı.. Çalışma, beklendiği gibi, Twitter, LinkedIn ve Instagram gibi diğer platformların önemi azaldığından, sosyal medya platformlarının Facebook, YouTube ve WhatsApp dahil olmak üzere öğrencinin akademik yaşamında hayati bir rol oynadığı sonucuna vardı. Dokümanlar gibi geçmişte bir yer işgal eden platformların büyük öneminden bahsetmemekle birlikte, çalışmanın sonuçları, üniversiteye ve öğrencilere hizmet etmek için sosyal iletişimin nasıl kullanılacağı ve akademik pazarlamada nasıl yararlanılacağı konusunda akademisyenler, yöneticiler ve karar alıcılar arasında net bir algı oluşturan bilgiler ve tavsiyeleri sunmaktadır.Çalışmanın uygulanmasına araştırmacının ve yardımcılarının araştırmayı istediği gibi yürütme hareketini etkileyen Corona virüsün patlaması eşlik etti ve aynı zamanda, sosyal medya platformlarının pandemi haberlerini takip etmedeki rolü ve hükümet Salgın ayrıca eğitim kurumlarını uzaktan eğitime gitmeye ve anlık mesajlar, YouTube ve Facebook güncellemeleri göndermek, sağlık bilgilerini ve gerekli tavsiyeleri paylaşmak için sosyal platformları kullanmaya zorladı.
Özet (Çeviri)
Social media continues to be a unique way for users to exchange information with an easy, usefully and conveniently way. This status has prompted scientific studies to keep pace with the rapid growth and changing concept of social media. Social media has been the focus of research to leverage and adjust it to the good of academic life; on the other hand, managers and decision-makers in educational institutions have been busy adapting social media platforms and using them to increase the number of students enrolled through digital marketing. This paper aimed to study the types of social media that are highly accepted, and at the same time how the students use it. It also aimed to study the role of these means in the decision-making process of students during the university enrollment process. Students are a crucial target, so universities have tried to create a strategic plan to control potential students, but it is completely unstable to determine which is the most important social media platforms for all times . In addition, the popularity of social media platforms is continuously changeable. This study aims to bridge the gap between the ebb and flow of social media platforms and the students' enrolment rate, on the other hand, it is sought to overcome the limitations of many university systems and advise admission offices to meet the challenge of participating in social platforms that deliver the best results. The researcher took into account the methodological scientific theory in the research and chooses a randomly selected sample of students in three universities from two different countries, where all quantitative and qualitative methods were applied; semi-organized questionnaire were used to obtain data from random samples.