Evaluation of the effect of national cooperation on the growth of small/medium enterprises in Nigeria; analysis of small and medium enterprises Development Agency of Nigeria
Ulusal işbirliğinin Nijerya daki küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyümesine etkisinin değerlendirilmesi küçük ve orta ölçekli işletmelerin analizi Nijerya Kalkınma Ajansı
- Tez No: 735707
- Danışmanlar: PROF. DR. FAİK ÇELİK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: SMEDAN, KOBİ'ler, Ulusal işbirliği, büyüme, Nijerya vb, SMEDAN, SMEs, National Cooperation, Growth, Nigeria etc
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Okan Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 56
Özet
Küçük ölçekli işletmeler, Nijerya'da büyümelerini ve gelişmelerini etkileyen çeşitli zorluklarla karşı karşıyadır; ve KOBİ'lerin karşılaştığı bazı zorlukları ele almak için Nijerya federal hükümeti, KOBİ'lerin büyümesine ve gelişmesine yardımcı olmak amacıyla Nijerya Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Ajansı (SMEDAN) gibi kurumlar kurdu. Bu tez, ulusal bir işbirliği olarak SMEDAN'ın Nijerya'daki KOBİ'lerin gelişimine nasıl katkıda bulunduğunu incelemiştir. Çalışma, metodoloji olarak anket araştırma tasarımını kullanmıştır; birincil veriler, üç yüz iki katılımcıdan oluşan bir örneklem büyüklüğünden anket kullanılarak toplanmıştır. Araştırmanın en önemli bulgusu, SMEDAN'ın KOBİ'lerin işlerini geliştirme ve büyütme konusundaki beceri ve yetkinliklerini geliştirmeleri için eğitimler yoluyla katkıda bulunmasıydı. Çalışma ayrıca, faiz oranlarının genellikle yüksek olması nedeniyle KOBİ'lerin kendilerine sağlanan kredileri geri ödemede büyük bir zorlukla karşı karşıya kaldıklarını da ortaya koydu. Çalışma, KOBİ'lere verilen kredilere uygulanan faiz oranının, faizsiz olarak aşağı doğru gözden geçirilmesini ve işletme sahiplerinin yatırımlarını telafi etmelerini sağlamak için geri ödeme süresinin uzatılmasını, kar etmesini ve ardından kredileri ödemesini önerdi.
Özet (Çeviri)
Small scale businesses face several challenges in Nigeria affecting their growth and development; and to address some of the challenges faced by SMEs, the federal government of Nigeria set up agencies such as Small and Medium Enterprises Development Agency of Nigeria (SMEDAN) with the aim of aiding the growth and development of SMEs. This thesis looked at how SMEDAN as a national cooperation has contributed to the development of SMEs in Nigeria. The study utilized survey research design as its methodology; primary data was collected through the use of questionnaire from a sample size of three hundred and two respondents. The major finding of the study was that SMEDAN contribute to SMEs through training to improve on their skill and competence on developing and expanding their businesses. The study also found that SMEs face a major challenge in repaying the loans provided for them as the interest rate is often high. The study recommended that the interest rate placed on loans granted to the SMEs be reviewed downward a no interest rate and repayment period be elongated to allow the business owners recoup their investment make profits and then pay up the loans