Eskibatı dünyasında intihar
Suicide in Ancient western world
  1. Tez No: 742317
  2. Yazar: TUĞÇE IŞIK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HATİCE PALAZ ERDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Suicide, Hellenic, Rome, Cato, Socrates, Seneca
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Manisa Celal Bayar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Eskiçağ Tarihi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 146
Özet
İntihar, tarih boyunca çeşitli yaklaşımlar ile günümüze değin varlığını korumuş bir eylemdir. Bu tez kapsamında Hellen ve Roma geleneğinde intihar eyleminin izleri saptanarak dönemin yaşam ve ölüm ilişkisinin siyasi, kültürel, sosyal bağlantıları anlaşılmaya çalışılmıştır. Bu tezin amacı intihar olgusu üzerinden her birey için ortak olan yaşam ve ölüm gerçeğinin Antik Dönemde algılanışını kavramak ve kaynaklar doğrultusunda bireyi ölümü seçmeye yönlendiren sosyal, siyasi yahut kültürel yönlendirmenin çerçevesini oluşturmaktır.
Özet (Çeviri)
Suicide is an action that preserves its presence with various approaches throughout history. In this thesis, the traces of suicide in the Hellenic and Rome tradition were determined and the political, cultural and social connections of the life and death relationship of the period were tried to be understood. The purpose of this thesis is to understand the perception of the reality of life and death, which is common to every person through the phenomenon of suicide in the Ancient Era, and to reveal the social, political or cultural reasons that lead people to commit suicide.