A comparative study of symbolism in Heart of Darkness and Wuthering Heights
Karanlık ve Uğurma Yüksekliklerinde sembolizmin karşılaştırmalı bir çalışması
  1. Tez No: 742609
  2. Yazar: GHAZWAN KHALIS SALIH ALMAZROAEE
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ALI MOHAMMADI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Batı Dilleri ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Western Linguistics and Literature, English Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Karanlığın Yüreği, Edebiyat teorisi, Sembolizm, Uğultulu Tepeler, Heart of Darkness, Literary theory, Symbolism, Wuthering Heights
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 72
Özet
Bir fikri iletmek, onu kabul edilebilir kılmak, gizli veya bastırılmış duyguları tetiklemek, bir kaçış sağlamak veya bir şeyi geliştirmek veya göstermek için bir sembol kullanılabilir. Genel olarak 'sembolizm', bir gerçekliğin bir söylem düzeyindeki başka bir gerçeklik tarafından farklı bir referans düzeyinde temsil edilmesi olarak tanımlanabilir. Sembolizm, bir görüntünün (ya da bir duygunun ya da başka herhangi bir farklı şeyin) gerçek doğasının ötesinde bir önemi olduğunda ortaya çıkar. Bununla birlikte, sembolizm bir edebi teori olarak on dokuzuncu yüzyılda Fransız şairler tarafından oluşturulmuştur. Yazarın belirli bir fikri dolaylı bir şekilde ifade etmek için kullandığı belirli kelimelerin ve görüntülerin altında yatan anlamı tartışır. Sembolizm, iyi araştırılmış yöntemler kullanarak benzersiz kişisel duyguları iletme girişimi olarak da tanımlanabilir- bir metafor potpurisi tarafından temsil edilen fikirlerin karmaşık bir sentezi. Sembolizm, birleşik bir bütün oluşturmak için birlikte çalışan çeşitli sembolik bileşenlerden oluşan bir çerçevedir. Mevcut çalışma, Joseph Conrad'ın Heart of Darkness ve Emily Brontë'nin Uğultulu Tepeler'deki sembollerin kullanımını araştıracaktır. Çalışma, her iki romanda da kullanılan sembol türlerini ve her yazarın onları kullanmaya motive eden unsurları ortaya koyacaktır. Çalışmanın odak noktası, her iki romandaki sembolleri bulmak ve iki romanın genel temalarıyla birlikte anlam ve önemlerini açıklığa kavuşturmak olacaktır.
Özet (Çeviri)
A symbol may be used to convey an idea, make it acceptable, trigger hidden or suppressed feelings, provide a getaway, or enhance or illustrate something. 'Symbolism,' in general, may be defined as the representation of one reality on one level of discourse by another reality on a different level of reference. Symbolism occurs when an image (or an emotion, or any other distinct thing) has importance beyond it is literal nature. However, Symbolism as a literary theory was formed by French's poets in the nineteenth century. It discusses the underlying meaning of certain words and images that the writer uses to express a certain idea in an indirect way. Symbolism may also be defined as an attempt to communicate unique personal feelings using well-researched methods—a complex synthesis of ideas represented by a potpourri of metaphors. Symbolism is a framework comprised of a variety of symbolic components that work together to generate a unified whole. The current study will investigate the use of symbols in Joseph Conrad's Heart of Darkness and Emily Brontë's Wuthering Heights. The study will provide the kind of symbols used in both novels and what motivates each writer to use them. The focus of the study will be on finding symbols in both novels and clarifying their meaning and significance along with the overall themes of the two novels.