Human trafficking of Nigerian women in Europe: The case of Italy (2009-2018)
Avrupa'da Nijeryalı kadınlara yönelik insan kaçakçılığı: İtalya örneği (2009-2018)
- Tez No: 746587
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ EMRE METİN BİLGİNER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Public Administration, Political Science, International Relations
- Anahtar Kelimeler: İnsan kaçakçılığı, Nijeryalı kadınlar, yoksulluk, fuhuş, İnsan hakları, İstismar, İtalya, Nijerya, Human trafficking, Nigerian women, poverty, prostitution, Human rights, Abuse, Italy, Nigeria
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 81
Özet
İnsan kaçakçılığı, bu modern çağda endişe verici boyutlara ulaşmıştır ve yalnızca kurbanlar için değil, genel olarak insanlık için de ciddi bir güvenlik tehlikesi oluşturmaktadır. Mevcut verilere dayanarak, yılda yaklaşık 500.000 kadının, cinsel ve ev köleliği amacıyla başta İtalya olmak üzere Avrupa'ya kaçırıldığı tahmin edilmektedir. Birleşmiş Milletler'e göre Nijeryalı kadınlar, İtalya'ya kaçırılan Afrikalı kadınların yüzde 70'ini oluşturmaktadır. Bu çirkin eğilim için çeşitli nedenler vurgulanmıştır. Yoksulluk, işsizlik, cehalet ve geniş aileler gibi değişkenler, kadınların insan kaçakçılığına karşı savunmasızlığıyla ilişkilendirilmiştir. Bu nedenle bu çalışma, İtalya'ya vurgu yaparak Avrupa'daki Nijeryalı kadın kaçakçılığını incelemektedir. Çalışma, nitel veri toplama yöntemini kullanan bir kesitsel araştırma tasarımını uygulamaktadır. Teorik çerçeveler olarak çatışma teorisi ve Maslow ihtiyaçlar hiyerarşisinin bir birleşimi kullanılırken, veriler ikincil kaynaktan elde edilmiştir. Tematik ve bağlam analizleri uygulanmıştır. Çalışma, yaygın yoksulluk, işsizlik, zayıf güvenlik sistemleri, sınır boşlukları, yozlaşmış hükümet yetkilileri, açgözlülük ve farkındalık eksikliğinin yaygınlığını insan kaçakçılığının olanaklarından bazıları olarak tanımlamaktadır. Ayrıca, çalışma, birbirini takip eden Nijerya hükümetlerinin, vatandaşlarının refahı için kaynakları adil bir şekilde tahsis edememesi ve Nijerya devletini mahveden güvensizlik batağı ile birlikte elverişli bir ortam yaratamamasının, Nijeryalı kadınların Avrupa'ya insan kaçakçılığını körükleyen faktörlerden bazıları olduğunu savunmaktadır. Sonuç olarak, çalışma, başka şeylerin yanı sıra, insan kaçakçılarına karşı mücadelelerinde, Nijerya ve İtalyan hükümeti arasında bir sinerji olması gerektiğini ve her iki hükümetin strateji ve taktiklerinin daha agresif bir şekilde insan kaçakçılarına karşı mücadeleye yönelik olmasını ve bölgede yaygın olan kronik yoksulluğu hafifletmek için gençler için anlamlı resmi ve gayri resmi iş fırsatları yaratılmasını tavsiye etmektedir. Ayrıca, her iki hükümet de, insanların yasadışı hareketini ve silahların yayılmasını durdurmak için komşu ülkelerle olan sınır bölgelerini aktif olarak korumalı ve izlemeli ve aynı zamanda onlara etik ilkeleri ve hayata ve insan haklarına saygıyı aşılamak için bireysel yeniden yönlendirmeye girişmelidir.
Özet (Çeviri)
Human trafficking has reached worrisome proportions in this contemporary era, posing a severe security danger not only to the victims but to humanity in general. Based on available data, it is estimated that around 500,000 women are trafficked annually into Europe most especially Italy for the purpose of sexual and domestic servitude. Nigerian women make up 70% of the African women trafficked to Italy, according to the United Nations. Various reasons have been accentuated for this ugly trend. Variables such as poverty, unemployment, ignorance, and large families, have been linked to women's vulnerability to trafficking. This study therefore examines the trafficking of Nigerian women in Europe with emphasis on Italy. The study adopts a cross sectional survey design, using qualitative method of data collection. Data were elicited from secondary source; while a combination of conflict theory and Maslow hierarchy of needs were employed as the theoretical frameworks. Thematic and context analyses were adopted. The study identifies prevalence of widespread poverty, unemployment, poor security systems, border porosity corrupt government officials, greed and lack of awareness as some of the enablers of human trafficking. Furthermore, the study argues that the inability of successive Nigerian governments to equitably allocate resources for the wellbeing of her citizens and create conducive environment coupled with the insecurity quagmire that has bedeviled the Nigerian state are some of the factors that fuel trafficking of Nigerian women to Europe. Consequently, the study recommends among other thing, that there should be a synergy between Nigerian and Italian government in their fight against human traffickers and that the strategies and tactics of both governments be more aggressively targeted towards the battle against traffickers; and that meaningful formal and informal job opportunities should be created for the youth in order to alleviate the chronic poverty prevalent within the region. Furthermore, both governments should actively safeguard and monitor their border areas with neighboring nations to halt put a stop to the illegal movement of people and the proliferation of weaponry, while also engaging in individual re-orientation to instill in them ethical principles and regard for life and human rights.