Modülüs fonksiyonu yardımıyla tanımlanan çift indisli bulanık dizi uzayları
Double index fuzzy sequence spaces defined by modulus function
- Tez No: 746839
- Danışmanlar: PROF. DR. NECDET BATIR, DOÇ. DR. ZARİFE ZARARSIZ
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Modülüs fonksiyonu, Bulanık dizi uzayları, Banach dizi uzayları, Modulus functions, Fuzzy sequence spaces, Banach sequence spaces
- Yıl: 2022
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 88
Özet
Çalışmanın ilk bölümünde tez ile ilgili literatür bilgisine yer verilmiştir. İkinci bölümde tez boyunca kullanılacak tanım ve teoremler verilmiştir. Üçüncü bölümde �(�, �, �) modülüs fonksiyonu yardımıyla tanımlanmış bulanık çift indisli dizi uzayı tanımlanarak bazı cebirsel ve topolojik özellikleri incelenmiştir. Dördüncü bölümde �!(�, �) bulanık normlu çift indisli dizi uzayı modülüs fonksiyonu yardımıyla tanımlanmıştır ve topolojik özellikleri irdelenmiştir. �"! ! (�) uzayının seviye kümesi cinsinden bulanık normlu çift indisli dizi uzayı incelenmiştir. �(�, �, �) dizi uzayının Köhte Toeplitz dualleri verilmiştir. Altıncı bölümde �# ![�, �] modülüs fonksiyonu yardımıyla tanımlanmış bulanık çift indisli fark dizi uzayı tanımlanmış ve topolojik özellikleri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In the first part of the study, literature information about the thesis is given. In the second part, definitions and theorems that will be used throughout the thesis are given. In the third chapter, �(�, �, �) fuzzy double index sequence space defined with the help of modulus function is defined and some algebraic and topological properties are examined. In the fourth chapter, �!(�, �) fuzzy normed double index sequence space is defined with the help of modulus function and its topological properties are discussed. �"! ! (�) fuzzy normed double index sequence space has been investigated in terms of the � level sets. In the fifth chapter, Köhte Toeplitz duals of the sequence space �(�, �, �) are given. In the sixth chapter, �# ![�, �] fuzzy double index difference sequence space defined by modulus function is defined and its topological properties are examined.